Τα υψηλά του όρια δοκιμάζει το χρηματιστήριο βάμβακος
Τα υψηλά του όρια δοκιμάζει το χρηματιστήριο βάμβακος

Τα υψηλά του όρια δοκιμάζει το χρηματιστήριο βάμβακος

A- A+

Παπαδογιάννης Γιάννης

Στα βαµβάκια παρατηρείται ισορροπία και δοκιµή για υψηλότερα επίπεδα καθώς η αγορά απέτυχε να σπάσει τα χαµηλά όριά της.

Το εύρος τιµών παραµένει το ίδιο, στα επίπεδα των 67 µε 70 σεντς ανά λίµπρα, µε τα χρηµατιστήρια να κινούνται πάλι προς τα 70 σεντς. Ο λόγος της πρόσφατης ανοδικής τάσης είναι ο τελευταίος τυφώνας στις βαµβακοπεριοχές των ΗΠΑ αλλά µόνο ως τροπική καταιγίδα και όχι ως τυφώνας, που σηµαίνει ότι πρόκειται για µια πρόσκαιρη απειλή για τη σοδειά. Τα χρηµατιστήρια αναµένουν τη νέα έκθεση του USDA, στην οποία θα φανεί επίσηµα πλέον το αποτύπωµα των καταστροφών της αµερικανικής σοδειάς από κυκλώνες.

Ελληνική αγορά

Στην αγορά µας εξακολουθεί και υπάρχει ζήτηση µόνο από την Αίγυπτο, ενώ τα υπόλοιπα κανάλια κινούνται σε υποτονικούς ρυθµούς. Οι Αιγύπτιοι πληρώνουν περίπου 8 σεντς πάνω από τις τιµές ∆εκεµβρίου ‘17 για ποιοτικά βαµβάκια αλλά σε κλειστή τιµή, δηλαδή περίπου στα 77 σεντς ανά λίµπρα, τα οποία µε σηµερινό δολάριο ισοδυναµούν σε 1,44 ευρώ το κιλό επί αυτοκινήτου. Στα σύσπορα έχουν ακουστεί για τις καλές ποιότητες τα 53 λεπτά παραδοτέα, επίπεδα που δύσκολα πιάνονται µε τις υπάρχουσες τιµές εκκοκκισµένου. Κατά πολλούς αυτός ο φόβος κοστολογίου προκαλεί και το δισταγµό των εκκοκκιστών στο να πουλήσουν τώρα περισσότερα.Γιάννης Παπαδογιάννης

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter