Αναµένοντας ένα ανοδικό ξέσπασµα για τα φιξαρίσµατα στο βαµβάκι
Αναµένοντας ένα ανοδικό ξέσπασµα για τα φιξαρίσµατα στο βαµβάκι

Αναµένοντας ένα ανοδικό ξέσπασµα για τα φιξαρίσµατα στο βαµβάκι

A- A+

Παπαδογιάννης Γιάννης

Η τελευταία έκθεση παγκόσµιας προσφοράς και ζήτησης βάµβακος χαρακτηρίστηκε ως ελαφρώς πτωτική, µε αποτέλεσµα να µη φέρει το πολυαναµενόµενο «ράλι» που προσδοκούν όλοι οι πωλητές.

 Βέβαια, από την άλλη µεριά, δεν έφερε ούτε αντίθετα αποτελέσµατα, οπότε η αγορά κινείται σε ακόµα πιο στενό εύρος τιµών στα επίπεδα των 68-70 σεντς ανά λίµπρα. Εν τω µεταξύ θετικό είναι το γεγονός ότι η ζήτηση για την αµερικανική σοδειά, η οποία επηρεάζει κατά κύριο λόγο το χρηµατιστήριο, είναι έντονη.

Ελληνική αγορά
Τόσο η ισοτιµία δολαρίου όσο και η χρηµατιστηριακή αγορά δεν έχουν κάνει το «χατίρι» στους εκκοκκιστές να φιξάρουν τις τιµές ανοιχτών συµβολαίων σε ελκυστικά επίπεδα. Πλησιάζουµε προς τη λήξη των συµβολαίων του ∆εκεµβρίου ‘17 και οι εκκοκκιστές αναµένουν µια ευκαιρία ώστε να κλείσουν τις ανοιχτές τιµές τους. Αναφορικά µε νέες δουλειές σηµειώθηκαν πωλήσεις σε κλειστές τιµές στα επίπεδα των 76-78 σεντς ανά λίµπρα ανάλογα ποιότητας και φορτώσεων. Αγοραστές ήταν τόσο εµπορικοί οίκοι (ανοιχτά συµβόλαια) όσο και τουρκικά κλωστήρια (φιξ τιµές).

Γιάννης Παπαδογιάννης

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter