Έπαινος στη συνεργασία Θρακικών Εκκοκιστηριών - Bayer Hellas

Έπαινος στη συνεργασία Θρακικών Εκκοκιστηριών - Bayer Hellas

A- A+

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CSF ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΕΠΑΙΝΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

Εμμανουέλα Κουρούδη: "Το συγκεκριμένο πρόγραμμα το πιστέψαμε από την αρχή"

Έπαινο αγροτικής αριστείας απέσπασαν τα Θρακικά Εκκοκιστήρια για το πρόγραμμα CSF που υλοποιούν σε συνεργασία με την Bayer Hellas στη φετινή απονομή των βραβείων Made in Greece 2017 σε μια φαντασμαγορική τελετή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την περασμένη Δευτέρα. Τα βραβεία, απευθύνονται στο σύνολο των επιχειρήσεων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Στο θεσμό αυτό, έχουν διακριθεί τα τελευταία χρόνια 100 κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις για τις οποίες η ποιότητα, η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η δύναμη των σημάτων της (brands) πρωτοστατούν στην ανάπτυξη και στην ευημερία τους.

Τις λεπτομέρειες του προγράμματος CSF που απέσπασε τον έπαινο παρουσίασε στον "Χ" η Εμμανουέλα Κουρούδη υπεύθυνη οικονομικών των Θρακικών Εκκοκιστηρίων. "Το πρόγραμμα CSF είναι ένα πρόγραμμα πιστοποίησης της παραγωγής, δηλαδή ο παραγωγός σπέρνει την συγκεκριμένη ποικιλία fibermax, υπογράφει ένα πρωτόκολλο για τη διαχείριση της καλλιέργειάς του, υπάρχουν σύμβουλοι που τον βοηθούν, υπάρχει και ένας φορέας που πιστοποιεί ότι όντως ο παραγωγός ακολούθησε αυτό το πρωτόκολλο. Στην συνέχεια μας φέρνει αυτό το βαμβάκι το οποίο εμείς το πριμοδοτούμε γιατί έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές βάση πρωτοκόλλου. Ελεγχόμαστε και εμείς και πιστοποιούμαστε ότι κάναμε τα σωστά βήματα και το τελικό παραγόμενο βαμβάκι που βγαίνει προς πώληση έχει μεγαλύτερη αξία, έχει καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, είναι επώνυμο και πιστοποιημένο ότι παράγεται με βιώσιμες γεωργικές πρακτικές που είναι και η τάση παγκοσμίως αυτή την εποχή".

Μιλώντας ειδικά για τη διάκριση η κα Κουρούδη είπε "για εμάς αυτός ο έπαινος δεν είναι απλά μια διάκριση. Όσοι μας γνωρίζουν, είτε συνεργάζονται μαζί μας είτε όχι, ξέρουν πολύ καλά ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα το πιστέψαμε από την αρχή. Το "τρέχουμε" ήδη 3 χρόνια, το προωθούμε και το πριμοδοτούμε συνεχώς γιατί βλέπουμε αποτέλεσμα σε αυτό. Μάλιστα κάθε καινούργια σεζόν που έρχεται προσθέτουμε καινούργια στάνταρτ και να το πηγαίνουμε ένα βήμα παραπέρα. Γι' αυτό αυτή η διάκριση μας δίνει περισσότερη ώθηση και θέληση ώστε να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε το πρόγραμμα και να το προωθούμε".

 

Πηγή: Εφημερίδα "ΧΡΟΝΟΣ"

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter