Διόρθωση στο χρηματιστήριο βάμβακος λόγω ρευστοποιήσεων
Διόρθωση στο χρηματιστήριο βάμβακος λόγω ρευστοποιήσεων

Διόρθωση στο χρηματιστήριο βάμβακος λόγω ρευστοποιήσεων

A- A+

Παπαδογιάννης Γιάννης:

Να προβούν σε ρευστοποιήσεις θέσεών τους προς αποκόμιση κερδών αποφάσισαν οι κερδοσκόποι, οι οποίοι επηρεάστηκαν από τις τελευταίες εβδομαδιαίες πωλήσεις αμερικανικής σοδειάς.

Φυσικά η αγορά διόρθωσε από τα υψηλά της και πλέον φαίνονται σημάδια ισορροπίας. Κατά την πτώση η φυσική αγορά άρχισε να αντιδρά κι αυτό θα στηρίξει το χρηματιστήριο στις επόμενες συνεδριάσεις. Άλλος ένας παράγοντας στήριξης τα αφιξάριστα συμβόλαια των κλωστηρίων, οι τιμές των οποίων όταν κλείνονται τεχνικά ενισχύουν τις χρηματιστηριακές τιμές.

Ελληνική αγορά

Τα πρόσφατα υψηλά του χρηματιστηρίου σε συνδυασμό με την υψηλή βάση στην οποία προσφέραμε τη σοδειά μας μετατόπισε το ενδιαφέρον των αγοραστών στη νέα σοδειά. Αν και είναι νωρίς ακόμα, οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει και φαίνεται να διαμορφώνεται μια αγορά στα 5,5-6 σεντς πάνω από τις αντίστοιχες τιμές Δεκεμβρίου ‘18 (σήμερα 74,50 σεντς ανά λίμπρα). Στη φετινή σοδειά οι αγοραστές αποτραβήχτηκαν κατά τη διόρθωση και μόλις τις τελευταίες μέρες που βλέπουν σημάδια ισορροπίας επανέρχονται, δυστυχώς όχι με κάτι δελεαστικό.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter