Και όμως τεχνικά η τάση στο βαμβάκι είναι ανοδική
Και όμως τεχνικά η τάση στο βαμβάκι είναι ανοδική

Και όμως τεχνικά η τάση στο βαμβάκι είναι ανοδική

A- A+

Παπαδογιάννης Γιάννης:

Η αγορά δείχνει υποτονική με διορθωτικές συνεδριάσεις ως αποτέλεσμα των ρευστοποιήσεων κερδοσκοπικών κεφαλαίων. Παρά τη διόρθωση από τα πρόσφατα υψηλά, η πλειονότητα των αναλυτών εκτιμά ότι τεχνικά η τάση εξακολουθεί να είναι ανοδική.

Μάλιστα παρουσιάζουν σαν ισχυρό σημείο στήριξης τα επίπεδα των 74-75 σεντς ανά λίμπρα. Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μια ανοδική αντίδραση σε αυτές τις τιμές, ιδιαίτερα αν συνδυαστούν με επιστροφή της ισχυρής ζήτησης στη φυσική αγορά.

Ελληνική αγορά

Με αργούς ρυθμούς και σε μικρές ποσότητες πωλούνται τα φετινά αποθέματα. Οι τιμές που πιάνουμε στα 86 σεντς ανά λίμπρα φυσικά έχουν μειωθεί λόγω της χρηματιστηριακής διόρθωσης, παράλληλα όμως έχει βελτιωθεί η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου. Εκτιμάται ότι μόλις η αγορά δείξει σημάδια ανοδικής αντίδρασης τότε τα κλωστήρια θα αυξήσουν τη ζήτηση. Ωστόσο, μέχρι τότε η πλειονότητα των αγοραστών θα παραμείνει υποτονική. Αναφορικά με τη νέα σοδειά δείχνει να δημιουργείται μια αγορά γύρω από τα 6 σεντς πάνω από τις αντίστοιχες τιμές Δεκεμβρίου ‘18.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter