Θετικά και τα θεμελιώδη στοιχεία για το βαμβάκι
Θετικά και τα θεμελιώδη στοιχεία για το βαμβάκι

Θετικά και τα θεμελιώδη στοιχεία για το βαμβάκι

A- A+

Παπαδογιάννης Γιάννης

Κατόπιν μιας νορμάλ διόρθωσης, όταν οι τιμές έφτασαν τα 85 σεντς ανά λίμπρα, η αγορά ξαναβρίσκει δύναμη για να ενισχυθεί, επιμένοντας πως μακροπρόθεσμα η τάση είναι ανοδική.

Η πρόσφατη έκθεση προσφοράς και ζήτησης βάμβακος ναι μεν άφησε αμετάβλητα τα παγκόσμια τελικά αποθέματα, εντούτοις μείωσε τα αντίστοιχα αμερικάνικα κατά 500.000 δέματα, καθώς η παραγωγή της χώρας μειώθηκε ενώ ταυτόχρονα οι εξαγωγές αυξήθηκαν. Παράλληλα, στην Κίνα με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι πλειστηριασμοί για την πώληση κρατικών αποθεμάτων.

Η ελληνική αγορά

Τα φετινά μας αποθέματα προσφέρονται περί τα 9 σεντς ανά λίμπρα πάνω από τις αντίστοιχες χρηματιστηριακές τιμές και δύσκολα βρίσκουν αγοραστή. Αντίστοιχη είναι  η εικόνα στη νέα σοδειά με τους εμπορικούς οίκους να δυσκολεύονται να πληρώσουν 7 σεντς ανά λίμπρα πάνω από τις τιμές Δεκεμβρίου ‘18.

Ως αποτέλεσμα δεν σημειώνονται νέες πωλήσεις και απ’ ότι φαίνεται οι κουβέντες αναβάλλονται για την επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα πραγματοποιηθεί το διεθνές συνέδριο του κλάδου στη Βρέμη της Γερμανίας. Σημειωτέον ότι το τελευταίο διάστημα η Άπω Ανατολή απουσιάζει, η Τουρκία αγοράζει με το σταγονόμετρο, ενώ μόνο η Αίγυπτος δείχνει να ακολουθεί σε κάποιο βαθμό τις τιμές μας.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter