Μεγάλες αλλαγές στο παγκόσμιο εμπόριο αγροτικών προϊόντων
Μεγάλες αλλαγές στο παγκόσμιο εμπόριο αγροτικών προϊόντων

Μεγάλες αλλαγές στο παγκόσμιο εμπόριο αγροτικών προϊόντων

A- A+

Καλό για τους αγρότες, αναπροσαρμογές για τους εμπορικούς οίκους

Στο τεύχος αυτής της εβδομάδας των Financial Times, στο κομμάτι για τo εμπόριο αγροτικών προϊόντων, οι επικεφαλής των μεγαλύτερων εμπορικών οίκων προειδοποιούν ότι το παραδοσιακό επιχειρηματικό μοντέλο τους έφτασε στο τέλος του.

Ο επικεφαλής της Cargill είπε ότι τα περιθώρια κέρδους στο εμπόριο δημητριακών εξαφανίστηκαν με τις αγορές να γίνονται πιο διάφανες και τους παραγωγούς να είναι πιο ενημερωμένοι και με περισσότερη δύναμη. Ο επικεφαλής της ADM συμφώνησε λέγοντας ότι τώρα η εταιρεία του εστιάζει στην προστιθέμενη αξία και στο «μάρκετινγκ προορισμού», ενώ άλλες εταιρείες όπως η Cargill δουλεύουν στο να προσφέρουν περισσότερες υπηρεσίες στους αγρότες.

Οι ADM με την Cargill είναι δύο από τις τέσσερις εταιρείες που κυριαρχούν στο εμπόριο αγροτικών προϊόντων, τις γνωστές «ABCD». Οι άλλες δύο είναι η BUNGE και η Dreyfus. Η Dreyfus, που χθες ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα, δήλωσε και αυτή ότι αναπροσαρμόζει την πολιτική της, όπως φαίνεται και στο video που δημοσιοποίησε.

https://www.youtube.com/watch?v=7J3T0_qAhBE&feature=youtu.be

 

Τα Θρακικά Εκκοκιστήρια πρωτοπορούν στις αλλαγές στο Ελληνικό βαμβάκι

Η εταιρεία μας βλέποντας έγκαιρα τις εξελίξεις που τρέχουν και στην εμπορία του βαμβακιού, θέλοντας να διασφαλίσει τη συνέχεια της βαμβακοκαλλιέργειας αλλά και το εισόδημα των παραγωγών,  προσάρμοσε τη στρατηγική της τα τελευταία χρόνια, καινοτομώντας σε πολλούς τομείς:

  • Προσπαθεί να κάνει το βαμβάκι μας επώνυμο με δική του αναγνωρίσιμη ταυτότητα ώστε να απευθύνεται στο απαιτητικότερο κομμάτι της αγοράς.
  • Δίνει προστιθέμενη αξία προωθώντας συγκεκριμένες ποικιλίες για ποιοτικότερο βαμβάκι και εφαρμόζοντας συστήματα πιστοποίησης.
  • Προωθεί τις βιώσιμες γεωργικές πρακτικές και την ιχνηλασιμότητα στην καλλιέργεια.
  • Με τη συνεργασία μας με 3 τράπεζες παρέχεται η δυνατότητα στους αγρότες να χρηματοδοτήσουν την καλλιέργεια τους χωρίς πρόσθετες εγγυήσεις.
  • Γίνεται πρόσθετη ιδιωτική ασφάλιση της παραγωγής, συμπληρωματική αυτής του ΕΛΓΑ, μέσω ομαδικού συμβολαίου που κλείνει η επιχείρηση μας.
  • Αυξάνει το εισόδημα των βαμβακοπαραγωγών με τη δυνατότητα να κλείνουν τις τιμές όλο το χρόνο μέσω χρηματιστηρίου, αλλά και εκκοκκίζοντας για λογαριασμό τους.
  • Για πρώτη φορά στην βαμβακοκαλλιέργεια στην Ελλάδα γίνεται μαζική εφαρμογή της γεωργίας ακριβείας προσδοκώντας ουσιαστικά αποτελέσματα τόσο στη μείωση του κόστους καλλιέργειας όσο και στην αύξηση των στρεμματικών αποδόσεων αλλά και στη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
  • Προσφέρουμε στους παραγωγούς-συνεργάτες μας καθημερινά συνεχή ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην αγορά και καλλιέργεια βαμβακιού παγκόσμια.

Για την καλλιεργητική χρονιά 2018/19 στοχεύουμε να εμπλουτίσουμε την επιχειρηματική πολιτική μας με πολλά νέα προγράμματα

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter