Farm Europe: Η γεωργία ακριβείας είναι «ο νέος κανόνας του μέλλοντος»
Farm Europe: Η γεωργία ακριβείας είναι «ο νέος κανόνας του μέλλοντος»

Farm Europe: Η γεωργία ακριβείας είναι «ο νέος κανόνας του μέλλοντος»

A- A+
Μία από τις βασικές προτεινόμενες δράσεις που θα πρέπει να συμπεριληφθούν στη μελλοντική ΚΑΠ, ώστε να ενισχυθούν οι οικονομικές και οι περιβαλλοντικές επιδόσεις των συστημάτων διατροφής της ΕΕ, είναι ένα εξαετές πρόγραμμα δράσης με επίκεντρο τη γεωργία ακριβείας και την ψηφιακή επανάσταση.
farm-europe

Την άποψη αυτή εξέφρασε η ευρωπαϊκή δεξαμενή Farm Europe, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να παρουσιάσει τις συστάσεις της σχετικά με την επικείμενη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ.

Προτεραιότητα η ευφυής γεωργία

Ο ευρωπαϊκός οργανισμός, λοιπόν, θέτει ως προτεραιότητα και κανόνα του μέλλοντος την ενθάρρυνση των αγροτών να στραφούν στην ευφυή γεωργία, η οποία μέσω ενός εξαετούς επενδυτικού σχεδίου θα ενισχύσει την οικονομία και θα συμβάλλει στην απόδοση των αγροδιατροφικών συστημάτων.

Η ΚΑΠ θα πρέπει να «επενδύσει μαζικά» στις αγροτικές τεχνολογικές καινοτομίες, όπως εξηγεί ο ευρωπαϊκός οργανισμός, καθώς οι αγροτικές πρακτικές υψηλής τεχνολογίας μπορούν να προσφέρουν θετικά αποτελέσματα στην καλύτερη διαχείριση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και στη βελτιστοποίηση της χρήσης των εισροών.

Η στήριξη της πολιτικής θα ήταν απαραίτητη, τονίζει ο ευρωπαϊκός οργανισμός, για να εξασφαλιστεί ότι η χρήση νέων τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα της ΕΕ θα συμβάλει αποτελεσματικά στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ιδίως της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, τη βελτίωση της ποιότητας του εδάφους και την πρόοδο στη διαχείριση των υδάτων.

Πηγή: ypaithros.gr

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter