Τραπεζική Συμβολαιακή
Τραπεζική Συμβολαιακή

Τραπεζική Συμβολαιακή

A- A+

Ένα από τα προβλήματα που προκάλεσε η κρίση στον αγροτικό τομέα είναι ότι περιορίστηκε σε σημαντικό βαθμό η πίστωση που γίνονταν στους παραγωγούς από όλους τους προμηθευτές (γεωργικά εφόδια, πετρέλαια κλπ.), ώστε να εξοφλούν αυτοί όταν παρέδιδαν και πληρώνονταν τη σοδειά τους.

Έτσι δημιουργήθηκε για πολλούς αγρότες ένα σοβαρό πρόβλημα χρηματοδότησης της καλλιέργειας τους. Το πρόβλημα αυτό ήρθε να λύσει η τραπεζική συμβολαιακή. Ο παραγωγός υπογράφει μια σύμβαση μαζί μας ότι θα μας φέρει το βαμβάκι του και χωρίς καμιά άλλη εγγύηση (και εφόσον πληροί στοιχειώδη τραπεζικά κριτήρια όπως το να μην είναι στον Τειρεσία) παίρνει μια κάρτα από την τράπεζα με την οποία χρηματοδοτεί όλες τις καλλιεργητικές ανάγκες. Το επιτόκιο είναι χαμηλότερο από την έκπτωση που παίρνει από τα μαγαζιά γεωργικών εφοδίων μιας και πληρώνει τοις μετρητοίς. 

Στην αρχή οι βαμβακοπαραγωγοί μας ήταν επιφυλακτικοί επειδή «δεν ήθελαν να μπλέξουν με τράπεζες». Επειδή όμως όποιος βγάλει κάρτα, την επόμενη χρονιά όλα γίνονται σχεδόν αυτόματα και δεν υπάρχει το άγχος της χρηματοδότησης της καλλιέργειας, φτάσαμε φέτος σε ένα μεγάλο ποσοστό συνεργατών μας ενταγμένων σε αυτή τη διαδικασία. Σίγουρα κάτι πολύ θετικό για όλους τους εμπλεκόμενους.

Όσοι από τους συνεργάτες μας δεν έχουν κάνει ακόμη χρήση αυτής της δυνατότητας και ενδιαφέρονται ας έρθουν σε επαφή μαζί μας.

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter