H BASF θα διαθέτει από την επόμενη χρονιά στην αγορά το σύστημα Fibermax
H BASF θα διαθέτει από την επόμενη χρονιά στην αγορά το σύστημα Fibermax

H BASF θα διαθέτει από την επόμενη χρονιά στην αγορά το σύστημα Fibermax

A- A+

Το ολοκληρωμένο σύστημα σποράς και καλλιέργειας βαμβακιού για υψηλής ποιότητας ίνα Fibermax θα διαθέτει από την επόμενη καλλιεργητική περίοδο η γερμανική εταιρεία αγροεφοδίων BASF.

Ο Livio Tedeschi, αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τομέα Φυτοπροστασίας για Ευρώπη, Δημοκρατίες πρώην ΕΣΣΔ, Κεντρική Ασία, Αφρική και Μέση Ανατολή, και ο Alberto Ancora, γενικός διευθυντής Φυτοπροστασίας για τη Νότια Ευρώπη, δήλωσαν στο Agro24 ότι η δομή της BASF, τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχτεί το Fibermax και να το εντάξει πλήρως στο portfolio της εταιρείας. Εξάλλου, η προετοιμασία έχει ξεκινήσει από τις 13 Οκτωβρίου του 2017, που ανακοινώθηκε ότι «η BASF υπέγραψε συµφωνία εξαγοράς σηµαντικών τµηµάτων της επιχειρηµατικής δραστηριότητας της Bayer στον τοµέα των σπόρων και ενός µη-εκλεκτικού ζιζανιοκτόνου», με συνολική τιµή αγοράς στα 5,9 δισ. ευρώ.

H BASF θα διαθέτει από την επόμενη χρονιά στην αγορά το σύστημα Fibermax

Η πρώτη μέρα της διάθεσης των λύσεων της Bayer σε σπόρους και ζιζανιοκτόνα από την BASF είναι θέμα εβδομάδων, σύμφωνα με τα δύο ανώτερα στελέχη της εταιρείας. Περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει η μετάβαση στο νέο καθεστώς δεν θέλησαν να δώσουν, προτού προβεί επίσημα σε ανακοινώσεις η εταιρεία από τα κεντρικά στη Γερμανία. Η απάντηση δόθηκε στα πλαίσια του Listening Tour που πραγματοποιήθηκε χθες στη φάρμα Orto Sole έξω από τη Ρώμη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οκτωβρίου του 2017 οι δραστηριότητες που απέκτησε η BASF «περιλαµβάνουν την παγκόσµια επιχειρηµατική δραστηριότητα της Bayer στο µη-εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο γλυφοσινικό αµµώνιο (glufosinate-ammonium), µε τις εµπορικές ονοµασίες Liberty®, Basta® και Finale®, καθώς επίσης και την επιχειρηµατική δραστηριότητα στον τοµέα των σπόρων για βασικές εκτατικές καλλιέργειες σε επιλεγµένες αγορές: υβρίδια ελαιοκράµβης (κανόλα) στη Βόρεια Αµερική µε την εµπορική επωνυµία InVigor®, που χρησιµοποιεί την τεχνολογία γενετικών χαρακτηριστικών LibertyLink®, ελαιοκράµβη κυρίως σε ευρωπαϊκές αγορές, βαµβάκι σε Αµερική και Ευρώπη, καθώς επίσης σόγια στην Αµερική. Στη συναλλαγή περιλαµβάνονται επίσης η έρευνα στον τοµέα των γενετικών χαρακτηριστικών και της γενετικής βελτίωσης της Bayer για αυτές τις καλλιέργειες, καθώς και το γενετικό χαρακτηριστικό και εµπορικό σήµα LibertyLink®.

Όσον αφορά το έτος 2016 συνολικά, οι πωλήσεις των δραστηριοτήτων που η BASF θα εξαγοράσει από την Bayer ανήλθαν σε περίπου 1,3 δισ. ευρώ και τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) σε 385 εκατοµµύρια ευρώ.»

Πηγή: agro24

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter