Αντίδραση από τα πρόσφατα χαμηλά και ισορροπία στο βαμβάκι
Αντίδραση από τα πρόσφατα χαμηλά και ισορροπία στο βαμβάκι

Αντίδραση από τα πρόσφατα χαμηλά και ισορροπία στο βαμβάκι

A- A+

Παπαδογιάννης Γιάννης:

Κατόπιν της σημαντικής ανόδου στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, η αγορά είναι υποτονική και οι συνεδριάσεις μικρού τζίρου και μεταβλητότητας. Συνοπτικά, το αμερικάνικο υπουργείο γεωργίας είχε ανακοινώσει μείωση της εκτίμησης των παγκόσμιων τελικών αποθεμάτων για τη νέα σεζόν (2018-2019) κατά 1 εκατ. δέματα.

Αυτές οι ειδήσεις επιβεβαίωσαν την ισχυρή αντίσταση στα επίπεδα των 82 σεντς ανά λίμπρα και άμεσα, με την βοήθεια των κερδοσκόπων, οδήγησαν την αγορά στα 88 σεντς ανά λίμπρα. Με την ζήτηση για φυσική ίνα ισχυρή και την μείωση των τελικών αποθεμάτων, η πορεία της καλλιέργειας σε βασικές χώρες παραγωγής θα καθορίσει την πορεία των τιμών μεσοπρόθεσμα.

Η ελληνική αγορά

Είναι λογικό όσο πλησιάζουμε προς τον Αύγουστο η ζήτηση από τους παραδοσιακούς μας πελάτες να μειώνεται. Άλλωστε η ελληνική σοδειά δεν είναι συνήθως διαθέσιμη αυτήν την εποχή και ως αποτέλεσμα δεν την υπολογίζουν οι αγοραστές το καλοκαίρι. Φέτος κατ’ εξαίρεση υπάρχουν ακόμα φετινά αποθέματα τα οποία με δυσκολία βρίσκουν αγοραστή.

Αναφορικά με την νέα σοδειά, η καλλιέργεια προχωράει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ενώ από νέες προπωλήσεις μπορούν να σημειωθούν μέχρι τα 5 σεντς/λίμπρα πάνω από τις τιμές Δεκεμβρίου ‘18.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter