Δοκιμή για τα υψηλά του εύρους στο βαμβάκι
Δοκιμή για τα υψηλά του εύρους στο βαμβάκι

Δοκιμή για τα υψηλά του εύρους στο βαμβάκι

A- A+

Παπαδογιάννης Γιάννης:

Η αγορά έχει κινηθεί ανοδικά στις τελευταίες συνεδριάσεις, δοκιμάζοντας τα υψηλά του στενού εύρους στο οποίο επίμονα κινείται εδώ και μέρες.

Η άνοδος έχει αποδοθεί στα καιρικά προβλήματα που παρουσιάζονται στο Τέξας, τη γενικότερη ανοδική πορεία των εμπορευμάτων, αλλά και την πτώση του δολαρίου. Το θετικό είναι πως ενισχύεται η τιμή, εντούτοις φαίνεται πως έχει μια δυσκολία να σπάσει τα 90 σεντς ανά λίμπρα κι αυτό θα μπορούσε να σημάνει κάποια βραχυχρόνια διόρθωση.

Η ελληνική αγορά

Η τελευταία μεγάλη πώληση φετινής σοδειάς σημειώθηκε προς την αιγυπτιακή αγορά, μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού, στα 96,50 σεντς ανά λίμπρα παραδοτέα σε λιμάνι τους. Η τουρκική αγορά έχει σχεδόν νεκρώσει, με αποτέλεσμα οι δουλειές να στηρίζονται κυρίως σε εμπορικούς οίκους.

Αναφορικά με τη νέα σοδειά τα πρόσφατα επίπεδα που πληρώθηκαν, για ανοιχτά συμβόλαια πώλησης, ήταν λίγο πάνω από τα 5 σεντς ανά λίμπρα πριμ επί των τιμών Δεκεμβρίου ‘18. Η πορεία της σοδειάς για την ώρα κρίνεται θετική με τις βροχές να θεωρούνται στις περισσότερες των περιπτώσεων ευεργετικές για τα χωράφια.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter