Μείωση του πριμ στο βαμβάκι επί των χρηματιστηριακών τιμών
Μείωση του πριμ στο βαμβάκι επί των χρηματιστηριακών τιμών

Μείωση του πριμ στο βαμβάκι επί των χρηματιστηριακών τιμών

A- A+

Παπαδογιάννης Γιάννης:

Οι τιμές Δεκεμβρίου ‘18 εξακολουθούν να κινούνται επίμονα εντός του γνωστού εύρους 80-84 σεντς ανά λίμπρα, αδυνατώντας να σπάσουν κάποιο από τα δύο άκρα. Όποτε η αγορά πιέζεται προς τα 80 σεντς τα κλωστήρια φιξάρουν τιμές ανοιχτών συμβολαίων, το οποίο για τεχνικούς λόγους υποστηρίζει την αγορά και γενικότερα αυξάνεται η ζήτηση.

Παράλληλα όμως υπάρχουν λόγοι, οι οποίοι θα μπορούσαν πρόσκαιρα να πιέσουν τις τιμές όπως το ενισχυμένο δολάριο, εξελίξεις στον εμπορικό πόλεμο, αλλά και ρευστοποιήσεις κερδοσκοπικών κεφαλαίων.

Η ελληνική αγορά

Ολοένα και εντονότερη γίνεται η απουσία ζήτησης για προαγορές της νέας σοδειάς. Οι εμπορικοί οίκοι τονίζουν πως η βάση (το πριμ) επί των χρηματιστηριακών τιμών έχει μειωθεί για όλες τις σοδειές οπότε είναι αδύνατο σήμερα να αγοράζουν 5 σεντς ανά λίμπρα πάνω από τις αντίστοιχες τιμές Δεκεμβρίου ‘18 για το ελληνικό βαμβάκι.

Παράλληλα, η Τουρκία αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω των γνωστών προβλημάτων, επομένως θα πρέπει να εναρμονιστούμε σε λίγο πιο ανταγωνιστικά επίπεδα, ώστε να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Η νέα σοδειά φαίνεται για την ώρα πρώιμη, όπως και στην Τουρκία, και υποσχόμενη σε αποδόσεις.

Γιάννης Παπαδογιάννης
Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter