Ξεκίνησαν οι πωλήσεις ελληνικού βάμβακος
Ξεκίνησαν οι πωλήσεις ελληνικού βάμβακος

Ξεκίνησαν οι πωλήσεις ελληνικού βάμβακος

A- A+

Τα 75 σεντς ανά λίµπρα αποδείχτηκε πως αποτελούν ένα βασικό σηµείο στήριξης της αγοράς. Οι τιµές ∆εκεµβρίου ‘18 χωρίς να έχουν καταγράψει κάποια σηµαντική άνοδο, τουλάχιστον ανέκαµψαν και πλέον τα βλέµµατα των αναλυτών είναι στραµµένα στον νέο τυφώνα.

papadogianis_M

Γιάννης Παπαδογιάννης

Ο αποκαλούµενος Michael έχει αναβαθµιστεί σε κατηγορία 4 και κατευθύνεται προς σηµαντικές βαµβακοπεριοχές των ΗΠΑ. Στη φυσική αγορά οι πωλήσεις-εξαγωγές αµερικανικού βαµβακιού εξακολουθούν να µην πιάνουν τους στόχους και φυσικά υπό αυτές τις συνθήκες το χρηµατιστήριο δεν µπορεί να λάβει κάποια ώθηση.

Τα πρώτα βαµβάκια φαίνεται να βρίσκουν σχετικά εύκολα αγοραστή, ενώ για τα µεταβροχικά η κατάσταση παραµένει ρευστή. Η Κίνα ξεκίνησε, έστω και µε αργούς ρυθµούς, να αγοράζει τη σοδειά µας µε τελευταία πώληση να σηµειώνεται αυτή την εβδοµάδα για ποσότητα 5.000 τόνων περίπου στα 9 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις αντίστοιχες τιµές ∆εκεµβρίου ‘18 παραδοτέα σε λιµάνι τους. Σηµειώνεται ότι η πώληση αυτή αφορά λευκά βαµβάκια µε καλές προδιαγραφές. Άλλωστε µην ξεχνάµε πως για να πουλήσουµε σε αυτές τις αγορές πρέπει να ανταγωνιστούµε την εξαιρετική βραζιλιάνικη σοδειά τόσο σε τιµή όσο και σε ποιότητα.

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter