Η αγορά δυσκολεύεται να ξεµπλοκάρει

Η αγορά δυσκολεύεται να ξεµπλοκάρει

A- A+

Η αντίδραση από τα πρόσφατα χαµηλά έχει διατηρηθεί και η αγορά έκανε προσπάθεια, δυστυχώς ανεπιτυχή να κατακτήσει τα 79 σεντς ανά λίµπρα. Παρά τα θετικά για τις τιµές νέα περί απωλειών στη σοδειά των ΗΠΑ, λόγω του κυκλώνα αλλά και των επιπλέον περικοπών στην εκτιµώµενη ινδική σοδειά, οι τιµές δυσκολεύονται να αποδώσουν τα ανάλογα.

papadogianis_M

Γιάννης Παπαδογιάννης

Οι αναλυτές να καταλήγουν στο συµπέρασµα πως ενδεχοµένως η αγορά να ψάχνει για ένα πιο δυναµικό νέο, όπως για παράδειγµα τον τερµατισµό του εµπορικού πολέµου µεταξύ ΗΠΑ-Κίνας. Παράλληλα, το δολάριο διατηρείται ισχυρό και φυσικά «µπλοκάρει» την άνοδο των χρηµατιστηριακών τιµών.

Τα βαµβάκια φαίνεται ότι θα είναι περισσότερα απ’ ότι αρχικά υπολογίζονταν και οι πωλήσεις-φορτώσεις εξακολουθούν να εξελίσσονται µε αργούς ρυθµούς. Επιλεκτικό ενδιαφέρον υπάρχει και κάποιες δουλειές κλείνονται από τους εµπορικούς οίκους για λευκά βαµβάκια περί τα 3 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις τιµές ∆εκεµβρίου ‘18. Η τουρκική αγορά παρά την άνοδο της λίρας δεν έχει ακόµα αντιδράσει, ενώ η Αίγυπτος αγόρασε µέσω διαγωνισµού µόνο 1.000 τόνους στα 83 σεντς ανά λίµπρα παραδοτέα σε λιµάνι τους. Ανησυχία επικρατεί για τη διάθεση των υποδεέστερων χρωµατικά ποιοτήτων, καθώς για την ώρα δεν υπάρχει κάποιος δυναµικός αγοραστής.

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter