Πίεση στο βαμβάκι υπό το βάρος του πετρελαίου
Πίεση στο βαμβάκι υπό το βάρος του πετρελαίου

Πίεση στο βαμβάκι υπό το βάρος του πετρελαίου

A- A+
Η ραγδαία πτώση του πετρελαίου έχει επηρεάσει σχεδόν όλα τα χρηµατιστήρια εµπορευµάτων, καθώς θεωρείται από τους αναλυτές ως µήνυµα αδυναµίας της παγκόσµιας οικονοµίας.

Γιάννης Παπαδογιάννης:

Άλλωστε για το βαµβάκι φτηνότερο πετρέλαιο σηµαίνει φτηνότερες συνθετικές ίνες. Η πρόσφατη έκθεση παγκόσµιας προσφοράς και ζήτησης βάµβακος ήταν θετική για τις τιµές, καθώς µειώθηκαν παραγωγή, εξαγωγές και τελικά αποθέµατα της σοδειάς των ΗΠΑ. Εντούτοις ο αντίκτυπος στο χρηµατιστήριο ήταν απλά παροδικός. Η αγορά χρειάζεται αύξηση της ζήτησης, η οποία ενεργοποιείται όταν οι τιµές δοκιµάζουν τα 76 σεντς ανά λίµπρα.

Με αργούς ρυθµούς προχωρούν οι φορτώσεις νέων πωλήσεων και προπωλήσεων. Οι καθυστερήσεις των φορτώσεων ισοδυναµούν µε καθυστερήσεις στις πληρωµές, δηµιουργώντας έξτρα πονοκέφαλο για τους εκκοκκιστές, όσο πλησιάζουµε την εποχή που κλείνονται οι τιµές σύσπορου. Θετικό είναι πως το δολάριο παραµένει ισχυρό έναντι του ευρώ, ενώ παράλληλα εκτός από την αγορά του Πακιστάν, αρχίζει δειλά να ενεργοποιείται και η Τουρκία µε επιλεκτικές αγορές. Όσον αφορά τη βάση στις χρηµατιστηριακές τιµές βάµβακος για τις νέες πωλήσεις, υπάρχουν πλέον προσφορές σχεδόν στις αντίστοιχες τιµές Μαρτίου ‘19.

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter