Σοκ ταλαιπώρησε τα χρηµατιστήρια
Σοκ ταλαιπώρησε τα χρηµατιστήρια

Σοκ ταλαιπώρησε τα χρηµατιστήρια

A- A+

Εν µέσω του κλίµατος δυσπιστίας όσον αφορά την ανακωχή στον εµπορικό πόλεµο ΗΠΑ-Κίνας, µε αποτέλεσµα να έχουµε ελάχιστες εξαγωγές αµερικανικής ίνας, ήρθε και ένα πτωτικό κύµα σε όλα σχεδόν τα χρηµατιστήρια (αξιών και εµπορευµάτων) προκαλώντας σηµαντικές απώλειες στο βαµβάκι, παρά την πίεση του δολαρίου.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Συγκεκριµένα από τα 80 σεντς στα µέσα του ∆εκεµβρίου, φτάσαµε µέχρι και τα 72 σεντς. Πλέον αναµένεται στήριξη από τη φυσική αγορά, ενώ παράλληλα ακούγεται από αναλυτές πως το βαµβάκι είναι πλέον υπερ-πουληµένο. Οι τελευταίες συνεδριάσεις επιβεβαιώνουν την ανάκαµψη.

Ελληνική Αγορά

Σοκ προκάλεσε στην αγορά µας η χρηµατιστηριακή πτώση που σηµειώθηκε στα χρηµατιστήρια, παράλληλα µε την πίεση του δολαρίου. Αρκετές πωλήσεις εκκοκκισµένου είναι ακόµα ανοιχτές βάσει της χρηµατιστηριακής τιµής, ακόµα υπάρχουν πολλά απούλητα βαµβάκια, το δολάριο επίσης πιέστηκε, ενώ παράλληλα τα σύσπορα είναι σε µεγάλο ποσοστό κλεισµένα σε τιµή. Η σεζόν θα εξελιχθεί σε πολύ άσχηµη εφόσον δεν αλλάξουν τα δεδοµένα σύντοµα. Το θετικό είναι πως οι αγοραστές έχουν αρχίσει να αντιδρούν, ζητώντας νέες προσφορές από τους εκκοκκιστές, οι οποίοι είναι λογικά µουδιασµένοι.

*Αναλυτής Εμπορευμάτων

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter