Πάει καλύτερα το βαµβάκι, αλλά δεν πείθει
Πάει καλύτερα το βαµβάκι, αλλά δεν πείθει

Πάει καλύτερα το βαµβάκι, αλλά δεν πείθει

A- A+

Το βαµβάκι από την αρχή του νέου έτους προσπαθεί να ανακάµψει σε συνεδριάσεις υψηλής µεταβλητότητας. Οι νέες χρηµατιστηριακές θέσεις που άνοιξαν είναι µεν αυξηµένες, αλλά ακόµα δεν γνωρίζουµε αν είναι τοποθετηµένες στην άνοδο ή στην πτώση.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Γενικά υπό την οµπρέλα των θετικών θεµελιωδών στοιχείων φαίνεται πως η αγορά θέλει να δοκιµάσει να σπάσει την ισχυρή αντίσταση των 74 σεντς ανά λίµπρα αλλά χωλαίνει. Στη φυσική αγορά υπάρχει στήριξη και σύντοµα θα φανεί στις πωλήσεις/εξαγωγές αµερικανικής σοδειάς. Παράλληλα, οι διαπραγµατεύσεις για τον εµπορικό πόλεµο ΗΠΑ-Κίνας γίνονται σε θετικό κλίµα.

Ελληνική Αγορά

Η µεταβλητότητα του χρηµατιστηρίου έχει κάπως µπερδέψει την αγορά µε τους εκκοκκιστές να προσπαθούν, κατόπιν της µεγάλης πτώσης, τουλάχιστον να αυξήσουν το πριµ επί των χρηµατιστηριακών τιµών. Για την ώρα η προσπάθεια αυτή δεν έχει βρει ιδιαίτερη ανταπόκριση από τους εµπορικούς οίκους µια που υπάρχουν ανταγωνιστικότερες σοδειές για να καλύψουν τις ζητήσεις τους. Ως αποτέλεσµα λαµβάνουµε ενδιαφέρον για νέες δουλειές, γίνονται κουβέντες αλλά σπάνια καταλήγουν σε συµβόλαιο. Από πλευράς Τουρκίας οι τελευταίες τιµές που πλήρωσαν κυµαίνονταν µεταξύ 75-76 σεντς ανά λίµπρα επί αυτοκινήτου.

*Αναλυτής Εμπορευμάτων

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter