Στα ίδια τα χρηµατιστήρια βάµβακος
Στα ίδια τα χρηµατιστήρια βάµβακος

Στα ίδια τα χρηµατιστήρια βάµβακος

A- A+

Το βαµβάκι φαίνεται να έχει φτιάξει µια καλή βάση στα 73 σεντς ανά λίµπρα, αλλά αδυνατεί να σπάσει τις ανοδικές αντιστάσεις. Το εύρος στο οποίο κινούνται οι τιµές Μαρτίου έχει στενέψει ιδιαίτερα και όλοι αναµένουν φρέσκα νέα για να δουν προς τα που θα κατευθυνθεί η αγορά.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Είναι θετικό πως ακούµε για πολλές πωλήσεις αµερικανικής σοδειάς, όµως δεν µπορούµε ακόµα να έχουµε επίσηµα στοιχεία λόγω του «shutdown» στις ΗΠΑ. Η πλειονότητα των αναλυτών αναµένει πως αυτή η συσσώρευση θα δηµιουργήσει βάσεις στα παρόντα επίπεδα τιµών και θα θέσει τις προϋποθέσεις για ανοδική κίνηση µεσοπρόθεσµα.

Η αύξηση της βάσης (πριµ επί των χρηµατιστηριακών τιµών) στα 3 σεντς πάνω από το χρηµατιστήριο βρίσκει ανταπόκριση κυρίως από κλωστήρια και λιγότερο από τους εµπορικούς οίκους. Μάλιστα στην περίπτωση των κλωστηρίων τις περισσότερες φορές αφορά φιξ τιµή που ισοδυναµεί µε 3 σεντς πάνω από τις τιµές Μαρτίου και όχι καθαρά ανοιχτό συµβόλαιο µε δικαίωµα κλεισίµατος της τιµής από τον εκκοκκιστή αργότερα. Η ισχυροποίηση του δολαρίου µας βοηθάει, αλλά λείπουν οι φορτώσεις που θα φέρουν νέα κεφάλαια προς «ευρωποίηση». Πάντως, στην αγορά µας, η ζήτηση είναι ενεργή από τις αρχές του έτους.

*Αναλυτής Εμπορευμάτων

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter