Το βαμβάκι της Θράκης στις αγορές του κόσμου μέσω Σιγκαπούρης
Το βαμβάκι της Θράκης στις αγορές του κόσμου μέσω Σιγκαπούρης

Το βαμβάκι της Θράκης στις αγορές του κόσμου μέσω Σιγκαπούρης

A- A+

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΕΚΚΟΚΙΣΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ OLAM

Επίσκεψη στην Κομοτηνή στελεχών της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας στην εμπορία βαμβακιού

Την 12 Φεβρουαρίου 2019 έγινε μια πολύ σημαντική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις των Θρακικών Εκκοκιστηρίων στην Κομοτηνή.

Πρόκειται για στελέχη της εταιρείας Olam, ενός από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους των Θρακικών Εκκοκιστηρίων, που κάθε χρόνο αγοράζει ένα μεγάλο μέρος του εκκοκκισμένου βαμβακιού.

Η Olam International είναι μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές εταιρείες αγροτικών προϊόντων στον κόσμο και η δεύτερη μεγαλύτερη στην εμπορία βαμβακιού. Έχει έδρα τη Σιγκαπούρη, στης οποίας το χρηματιστήριο είναι εισηγμένη. Το 2017 είχε πωλήσεις ύψους 26,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το 2016 απασχολούσε 35.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο. Τέλη Ιανουαρίου ανακοίνωσε ότι θα επικεντρωθεί σε 12 συγκεκριμένα προϊόντα και θα επενδύσει σε αυτά 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2024. Μεταξύ αυτών κυρίαρχο ρόλο παίζει το βαμβάκι.

Στη φωτογραφία απεικονίζονται ο αντιπρόεδρος της Olam κύριος Sandeep Hota, ο υπεύθυνος της Olam για το ελληνικό βαμβάκι κύριος Jens Speckmann, οι κύριοι Τάσος Θωμαΐδης και Γιάννης Παπαδογιάννης της Hecot SA, που αντιπροσωπεύει την Olam στην Ελλάδα, καθώς και η ομάδα των Θρακικών Eκκοκιστηρίων, Σταμάτης Κουρούδης, Εμμανουέλα Κουρούδη και Ηλίας Κουρούδης με επικεφαλής τον Ντιέγκο.

Πηγή: xronos.gr

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter