Ημερίδα για την ευφυή γεωργία
Ημερίδα για την ευφυή γεωργία

Ημερίδα για την ευφυή γεωργία

A- A+

Μια σημαντική εκδήλωση έγινε στις 18 Φεβρουαρίου 2019 σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής από την εταιρεία "Αγροτική Καινοτομία". Σε μια κατάμεστη αίθουσα αναλύθηκαν τα οφέλη για τον αγροτικό κόσμο τόσο της ευφυούς γεωργίας όσο και της αγροτικής συμβουλευτικής.

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η παρουσίαση της νέας ΚΑΠ, των προκλήσεων που αυτή φέρνει, ποιά διλλήματα μπαίνουν στον αγροτικό κόσμο στην Ελλάδα και πόσο αναπόφευκτη είναι η ψηφιοποίηση του αγροτικού τομέα.

Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της ευφυούς γεωργίας στην βαμβακικαλλιέργεια της Ροδόπης, όπου εφαρμόστηκε το σύστημα Gaiasense σε συνεργασία με τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια, πως αυτό συμβάλλει στην βελτιστοποίηση της άρδευσης, της θρέψης και της φυτοπροστασίας και άρα στο εισόδημα του βαμβακοπαραγωγού αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Σε παρέμβαση του ο Σταμάτης Κουρούδης των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων ανέφερε ότι η εφαρμογή της ευφυούς γεωργίας στη βαμβακοκαλλιέργεια της περιοχής έδειξε όχι απλά ότι είναι απαραίτητη, αλλά ότι κάθε χρόνο με την προσθήκη νέων δεδομένων γίνεται όλο και πιο αποδοτική. Κάλεσε και νέους βαμβακοπαραγωγούς να συμμετέχουν και διαβεβαίωσε ότι τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια θα συνεχίσουν να είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια.

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τους παραγωγούς που συμμετείχαν στην ημερίδα.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter