Ξαναμοιράζεται η αγορά σπόρων βαμβακιού μετά το deal της DELTAPINE
Ξαναμοιράζεται η αγορά σπόρων βαμβακιού μετά το deal της DELTAPINE

Ξαναμοιράζεται η αγορά σπόρων βαμβακιού μετά το deal της DELTAPINE

A- A+

Ξαναμοιράζεται από την αρχή, μέσα σε λίγους μήνες, η εγχώρια αγορά των σπόρων βαμβακιού, μετά την συμφωνία στην οποία κατέληξαν, ο Τομέας Επιστήμης Γεωργίας της Bayer και η εταιρία Σπύρος Ανδριώτης ΑΕ για την περαιτέρω ανάπτυξη του δυναμικού των ποικιλιών βαμβακιού της DELTAPINE® στην Ελλάδα.

Γιάννης Πανάγος

Πρόκειται για τη δεύτερη σοβαρή συμφωνία, μετά την γνωστή συμφωνία πώλησης του τομέα σπόρων της Bayer CropScience, επομένως και του χαρτοφυλακίου που αφορούσε το γνωστό πακέτο Fibermax, στον διεθνή όμιλο της BASF.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι το ποικιλιακό δυναμικό της DELTAPINE®, θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντικό για την ελληνική αγορά και αναμένεται να γνωρίσει περαιτέρω ανάπτυξη, μετά την συμφωνία στην οποία κατέληξαν Bayer και Ανδριώτης.

Η επίσημη ανακοίνωση

Aθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2019 -  Η εταιρία Σπύρος Ανδριώτης ΑΕ και ο Τομέας Επιστήμης Γεωργίας της Bayer, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του δυναμικού των ποικιλιών βαμβακιού της DELTAPINE® στην Ελλάδα, ήρθαν σε συμφωνία για την επέκταση της διανομής μέσω του δικτύου πωλήσεων και των δύο εταιρειών, με την Σπύρος Ανδριώτης να αναλαμβάνει την κάλυψη της τεχνικής υποστήριξης.  Έτσι, το 2019 θα υπάρχει ακόμα καλύτερη πρόσβαση του Έλληνα παραγωγού στο εξαιρετικό ποικιλιακό δυναμικό της DELTAPINE®, έχοντας την ευκαιρία να το πλαισιώσει ακόμα περισσότερο με τις κορυφαίες λύσεις στη φυτοπροστασία του βαμβακιού που προσφέρει η Bayer στην Ελλάδα.

Σχετικά με την Bayer

Η Bayer είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που δραστηριοποιείται στο χώρο των Βιοεπιστημών και συγκεκριμένα στους τομείς της Υγείας και της Γεωργίας. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Bayer σχεδιάζονται με γνώμονα το όφελος των ανθρώπων και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Ταυτόχρονα, ο Όμιλος στοχεύει στη δημιουργία αξίας μέσω της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της υψηλής απόδοσης. Η Bayer είναι προσηλωμένη στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και δρα ως ένας κοινωνικά και ηθικά υπεύθυνος εταιρικός πολίτης. Κατά το οικονομικό έτος 2017, ο Όμιλος απασχολούσε περίπου 99.800 άτομα και είχε πωλήσεις της τάξεως των 35 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι επενδύσεις ανήλθαν σε € 2,4 δις ενώ οι  δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη σε € 4,5 δις. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.bayer.com

 

Σπύρος Ανδριώτης ΑΕ

Η εταιρία ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ Α.Ε. άρχισε την λειτουργία της το 1999 έχοντας ιδρυτή τον Σπύρο Ανδριώτη, με διευθυντική εμπειρία άνω των 30 ετών στο χώρο της εμπορίας γεωργικών εφοδίων. Η εταιρεία ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ Α.Ε. λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις της αγοράς όπως αυτές διαμορφώνονται από τις αλλαγές τόσο των Ελληνικών όσο και των παγκόσμιων δεδομένων στους τομείς της γεωργίας και της κτηνοτροφίας καθώς και τις αλλαγές που η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ έφερε στον αγροτικό τομέα, αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί και σε άλλες καλλιέργειες.

Εκτός λοιπόν από αποκλειστικός διανομέας των ποικιλιών βάμβακος της DELTAPINE, εισάγει στην Ελληνική αγορά ποικιλίες μηδικής, σόγιας και υβρίδια καλαμποκιού και σόργου σε συνεργασία με την AMERICAN genetics Hellas Inc., ποικιλίες μαλακού και σκληρού σιταριού της Produttori Sementi Bologna, ποικιλίες λειμωνίων ενός από τους μεγαλύτερους οίκους στον κόσμο, της Barenbrug καθώς και τα νέα υβρίδια ηλίανθου ΕS AMIS και ES TERRAMIS της Euralis.

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter