Συνεχίζονται οι πωλήσεις βάµβακος στην Τουρκία
Συνεχίζονται οι πωλήσεις βάµβακος στην Τουρκία

Συνεχίζονται οι πωλήσεις βάµβακος στην Τουρκία

A- A+

Μελετώντας πλέον τα προθεσµιακά συµβόλαια Μαΐου, καθώς ο Μάρτιος βγαίνει σύντοµα από το ταµπλό, παρατηρούµε ότι οι τιµές κυµαίνονται µεταξύ 71-72 σεντς ανά λίµπρα και η αγορά δεν δείχνει κάποια σαφή κατεύθυνση.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Τεχνικά ενδέχεται να δούµε πίεση στις επόµενες συνεδριάσεις, εντούτοις οι πραγµατικές διαθέσεις της αγοράς θα εξαρτηθούν από τη µαζική ανακοίνωση πωλήσεων/εξαγωγών αµερικανικής σοδειάς και την πορεία του εµπορικού πολέµου ΗΠΑ-Κίνας. Αναφορικά µε τη νέα σοδειά (∆εκέµβριος ‘19) ήδη προεξοφλούνται στην αγορά οι εκτιµήσεις για µεγαλύτερες σοδειές στη Βραζιλία και τις ΗΠΑ.

Σηµειώνονται πωλήσεις από πλευράς εµπορικών οίκων αλλά και εκκοκκιστών κυρίως στην τουρκική αγορά, σε τιµές µεταξύ 76-78 σεντς επί αυτοκινήτου ανάλογα ποιότητας. Η πίεση του χρηµατιστηρίου έδωσε την ευκαιρία σε εµπορικούς οίκους να πουλήσουν τελικά τα ακριβά τους συµβόλαια. Παράλληλα για νέα ανοιχτά συµβόλαια βάση Μαΐου το πριµ για τις λευκές ποιότητες µε δυσκολία ξεπερνάει τα 4 σεντς ανά λίµπρα επί των χρηµατιστηριακών τιµών. Την ίδια στιγµή το βραζιλιάνικο βαµβάκι νέας σοδειάς πωλείται περί τα 7 σεντς πάνω από τις τιµές ∆εκεµβρίου ‘19 παραδοτέο στην Άπω Ανατολή, δηλαδή χαµηλότερα από έναν χρόνο πριν.

*Αναλυτής Εμπορευμάτων

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter