Ο συνδυασμός προϊόντων φυτοπροστασίας και σπόρων καθιστούν πλέον τη ΒASF Ελλάς τον ηγέτη του βαμβακιού
Ο συνδυασμός προϊόντων φυτοπροστασίας και σπόρων καθιστούν πλέον τη ΒASF Ελλάς τον ηγέτη του βαμβακιού

Ο συνδυασμός προϊόντων φυτοπροστασίας και σπόρων καθιστούν πλέον τη ΒASF Ελλάς τον ηγέτη του βαμβακιού

A- A+

Του Θανάση  Τσούτσα*

Η BASF, με την πρόσφατη εξαγορά μεγάλου εύρους δραστηριοτήτων από την Bayer καλωσόρισε στο δυναμικό της και μια πολύ έμπειρη ομάδα εργαζομένων στον τομέα των σπόρων και πρόσθεσε στο ισχυρό χαρτοφυλάκιο του τμήματος φυτοπροστασίας μια εξαιρετική γκάμα προϊόντων σπόρων, με τις επωνυμίες FiberMax® & Stoneville®. 

Με τη νέα οργάνωση, η BASF παίρνει το βαμβάκι στα χέρια της και αναλαμβάνει ακόμη πιο σημαντικό και συντονιστικό ρόλο για την αγορά του βαμβακιού. Ο συνδυασμός προϊόντων φυτοπροστασίας και σπόρων καθιστούν πλέον την ΒASF Ελλάς τον ηγέτη του βαμβακιού.

H καλλιέργεια του βαμβακιού έχει πολλές προοπτικές και μέλλον στην Ελλάδα και η BASF την προσεγγίζει ολιστικά, δίνοντας λύσεις από την αρχή ως το τέλος της καλλιέργειας. Διαθέτοντας τις κορυφαίες ποικιλίες βαμβακιού, επενδύοντας στην έρευνα και ανάπτυξη νέου γενετικού υλικού, αλλά και μέσα από ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο φυτοπροστατευτικών προϊόντων και μία εξαιρετική ομάδα ανθρώπων, η BASF είναι αξία στο βαμβάκι! Με τα δύο πασίγνωστα ονόματα FiberMax® & Stoneville®, η BASF φιλοδοξεί να δώσει νέα δυναμική στην καλλιέργεια.

Οι ποικιλίες FiberMax® & Stoneville® πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για υψηλές και σταθερές αποδόσεις, αντοχή σε συνθήκες στρες, απόδοση και ποιότητα σε ίνα, πρωιμότητα και ευκολία διαχείρισης, αλλά και για αναγνωρισιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξίας του βαμβακιού.

Παράλληλα με το ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων, η BASF διαθέτει στην καλλιέργεια του βαμβακιού και την υπηρεσία του προγράμματος Παραγωγής Βαμβακιού με Βιώσιμες Γεωργικές Πρακτικές, με την ονομασία Certified Sustainable FiberMax - CSF. Το πρόγραμμα CSF θα διανύσει φέτος την πέμπτη χρονιά εφαρμογής του, έχοντας διαγράψει μια πολύ επιτυχημένη πορεία τα τελευταία χρόνια. Μέσα από το πρόγραμμα CSF η BASF στηρίζει τον Έλληνα αγρότη, με στόχο να αναδείξει το βαμβάκι που παράγεται από τις ποικιλίες FiberMax® μέσα από περιβαλλοντικά υπεύθυνο, οικονομικά βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο τρόπο παραγωγής. Το πρόγραμμα CSF φιλοδοξεί να προσεγγίσει όλους τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα αξίας του βαμβακιού, γεγονός που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις των καταναλωτών για ιχνηλασιμότητα και βιωσιμότητα στις γεωργικές εκτάσεις, αλλά και συνεισφέροντας στη δημιουργία ενός επώνυμου, υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντος και συμβάλλοντας εν τέλει στην ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού βαμβακιού προς όφελος όλων.

Η Ελλάδα με την πολύχρονη και εξειδικευμένη τεχνογνωσία της θα αποτελέσει το κέντρο ανάπτυξης και διανομής ποικιλιών βαμβακιού για την περιοχή της Μεσογείου και Ευρασίας.

Η BASF Ελλάς δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να επενδύει στην έρευνα και ανάπτυξη νέων ποικιλιών και να εστιάζει στις εξειδικευμένες ανάγκες του Έλληνα βαμβακοπαραγωγού. Αυτό το επιτυγχάνει μέσα από εστιασμένα προγράμματα βελτίωσης και ένα εκτεταμένο πρόγραμμα πειραματισμού, με στόχο την επιλογή ποικιλιών που είναι ιδανικές για τις ελληνικές συνθήκες.

Μέσα από τη συνεργασία και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών, η BASF Ελλάς στοχεύει στην αύξηση της απόδοσης και τη βελτίωση της ποιότητας του ελληνικού βαμβακιού, προσφέροντας αξία σε όλο τον κλάδο, από τον σποροπαραγωγό, τον βαμβακοπαραγωγό, τον εκκοκκιστή, τον γεωπόνο, τον νηματουργό έως τον κλωστοϋφαντουργό και τον σχεδιαστή μόδας!

*Ο Θανάσης Τσούτσας είναι διευθυντής τμήματος σπόρων  BASF Ελλάς ΑΒΕΕ

Πηγή: naftemporiki.gr

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter