Μειωµένη ζήτηση και προσφορά στο βαµβάκι
Μειωµένη ζήτηση και προσφορά στο βαµβάκι

Μειωµένη ζήτηση και προσφορά στο βαµβάκι

A- A+

Οι χρηµατιστηριακές τιµές Μαΐου φαίνεται να έχουν χτίσει ισχυρό σηµείο αντίστασης στα 72 σεντς, χωρίς να µπορούν να δοκιµάσουν µε ευκολία υψηλότερα επίπεδα. Από πλευράς τεχνικής ανάλυσης υπάρχει ο φόβος της πτώσης, ενώ από τα θεµελιώδη στοιχεία λαµβάνουµε αισιόδοξα µηνύµατα λόγω βελτιωµένων εξαγωγών αµερικανικής σοδειάς.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Μάλλον την τελική απόφαση θα πάρει το «πολιτικό ρεπορτάζ», δηλαδή η έκβαση του εµπορικού πολέµου ΗΠΑ-Κίνας. Οι αναλυτές διακρίνουν θετικά στοιχεία στις τελευταίες συνοµιλίες των ηγετών και είναι πιθανό να έχουµε αίσιο τέλος, το οποίο θα ενισχύσει το χρηµατιστήριο.

Στην αρχή της εβδοµάδας, λόγω νέων ζητήσεων από την Κίνα, εµφανίστηκαν αρκετοί αγοραστές για τα βαµβάκια µας, εντούτοις κλείστηκαν λίγες δουλειές, καθώς οι τιµές µας ήταν σαφώς υψηλότερες από τον ανταγωνισµό (βραζιλιάνικη σοδειά). Τα τουρκικά κλωστήρια, αν και δεν είναι το ίδιο δυναµικά το τελευταίο δεκαήµερο, συνεχίζουν να απορροφούν ποσότητες στα επίπεδα των 77-78 σεντς. Παράλληλα, οι χαµηλές χρωµατικά ποιότητες κυµαίνονται στα 74 σεντς ανά λίµπρα. Πλέον οι προσφορές έχουν γίνει δυσκολότερες, καθώς τα αποθέµατα µειώνονται, ενώ δεν πιάνονται τα πολυπόθητα 80 σεντς ανά λίµπρα.

*Αναλυτής Εμπορευμάτων

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter