Ελάχιστες οι νέες πωλήσεις στο βαµβάκι
Ελάχιστες οι νέες πωλήσεις στο βαµβάκι

Ελάχιστες οι νέες πωλήσεις στο βαµβάκι

A- A+

Από µήνα σε µήνα µετατίθεται η εκτίµηση για την εύρεση λύσης στον περιβόητο εµπορικό πόλεµο ΗΠΑ-Κίνας. Η διαθεσιµότητα εναλλακτικών σοδειών έχει αρχίσει να περιορίζεται και ως αποτέλεσµα οι αναλυτές αναµένουν αύξηση ζήτησης για την αµερικανική σοδειά.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Αυτή η προσδοκία συγκρατεί την αγορά στα πρόσφατα υψηλά, εντούτοις έχουν αρχίσει να φαίνονται κάποια πρώτα σηµάδια κόπωσης. Σηµειωτέον ότι οδεύουµε σε µια σοδειά ρεκόρ στη Βραζιλία, ενώ στις ΗΠΑ εκτιµάται αύξηση εκτάσεων.  Θα χρειαστούµε «φρέσκα» νέα ώστε να µπορέσει η αγορά να σπάσει τις αντιστάσεις στα 78 σεντς ανά λίµπρα.

Τα φετινά αποθέµατα λιγοστεύουν και φυσικά οι προσφορές γίνονται δυσκολότερες. Παράλληλα, η ζήτηση έχει µειωθεί σηµαντικά καθώς φαίνεται πως τα τουρκικά κλωστήρια κάλυψαν τις άµεσες ανάγκες τους, ενώ οι εµπορικοί οίκοι θεωρούν τα επίπεδα µας µη ανταγωνιστικά. Ως αποτέλεσµα έχουµε µπει σε µια περίοδο που τα νέα συµβόλαια είναι ελάχιστα και αφορούν µόνο µικρές ποσότητες. Παρόµοια είναι η εικόνα και για τις προπωλήσεις της νέας σοδειάς. Μετά από ένα µικρό πρώτο κύµα προαγορών, οι εµπορικοί έχουν αποτραβηχτεί, ενώ και οι εκκοκκιστές προτιµούν να περιµένουν πρώτα τις σπορές.

Αναλυτής Εμπορευμάτων

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter