Ράλι υψηλών τιμών στο βαμβάκι
Ράλι υψηλών τιμών στο βαμβάκι

Ράλι υψηλών τιμών στο βαμβάκι

A- A+
Οι τιµές έκαναν µια δοκιµή να πλησιάσουν τα 80 σεντς, αλλά δεν κατάφεραν να τα πιάσουν. Η δυναµική ήρθε περισσότερο από τη γενικότερη θετική πορεία των εµπορευµάτων στο σύνολο τους και λιγότερο από κάποια σηµαντικά θεµελιώδη νέα.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Μάλιστα κατόπιν της ουδέτερης προς ελαφρώς πτωτικής έκθεσης προσφοράς και ζήτησης βάµβακος, το χρηµατιστήριο διόρθωσε προς τα πιο γνώριµα επίπεδα των 77-78 σεντς ανά λίµπρα. Εν τω µεταξύ, η διαθεσιµότητα εναλλακτικών σοδειών έχει αρχίσει να περιορίζεται και ως αποτέλεσµα οι αναλυτές αναµένουν αύξηση ζήτησης για την αµερικανική σοδειά.

Πάνω στο ράλι της αγοράς και όσο οι χρηµατιστηριακές τιµές πλησίαζαν τα 80 σεντς ανά λίµπρα, σηµειώθηκαν κάποιες επιλεκτικές δουλειές σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα στα 85 σεντς για τις άριστες φετινές ποιότητες. ∆υστυχώς τα αποθέµατα είναι πλέον λίγα και δεν µπορούµε να επωφεληθούµε σε µεγάλο βαθµό την πρόσφατη δυναµική της αγοράς. Παράλληλα το δολάριο παραµένει ισχυρό, οπότε και οι τιµές σε ευρώ είναι ικανοποιητικές. Για τη νέα σοδειά, οι αγοραστές έχουν αποτραβηχτεί θεωρώντας πως οι προσφορές µας 3,5 σεντς πάνω από τις τιµές ∆εκεµβρίου ‘19 είναι εκτός αγοράς.

*Αναλυτής Εμπορευμάτων

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter