Ζήτηση χωρίς πωλήσεις στο βαμβάκι
Ζήτηση χωρίς πωλήσεις στο βαμβάκι

Ζήτηση χωρίς πωλήσεις στο βαμβάκι

A- A+

Ανάλογα µε τις καιρικές συνθήκες στις ΗΠΑ αλλά και την τεχνική αντίδραση της αγοράς µεταβάλλονται οι χρηµατιστηριακές τιµές. Είναι λογικό, καθώς µπαίνουµε στην εποχή της σποράς και οποιαδήποτε δυσκολία λόγω καιρού µεταφράζεται άµεσα από αναλυτές σε µικρότερη νέα σοδειά, δηµιουργώντας βραχυπρόθεσµες ανοδικές κινήσεις.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Παράλληλα οι εβδοµαδιαίες πωλήσεις/εξαγωγές αµερικανικής ίνας είναι αρκετά βελτιωµένες σε σχέση µε έναν µήνα πριν κι αυτό φυσικά τονώνει την αγορά γενικότερα. Στο µέτωπο του εµπορικού πολέµου δεν έχουµε ακόµα κάτι χειροπιαστό, παρά την ευρύτερη αισιοδοξία για τερµατισµό για την αρχή του καλοκαιριού.

Κατά τη διάρκεια της εβδοµάδας αναθερµάνθηκαν οι συζητήσεις γύρω από τη νέα σοδειά, εντούτοις οι πωλήσεις δεν προχωρούν µε ευκολία. Ο λόγος είναι πως και οι δύο µεριές δεν βιάζονται, ενώ παράλληλα οι εµπορικοί οίκοι βρίσκουν καλύτερες ευκαιρίες για παρόµοια ή καλύτερη ποιότητα στη σοδειά της Βραζιλίας. Το πριµ το οποίο φαίνεται να πληρώνουν οι πελάτες µας είναι σχεδόν 2,5-3 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις τιµές ∆εκεµβρίου ‘19, δηλαδή µε σηµερινό χρηµατιστήριο περί των 80 σεντς ανά λίµπρα για τις λευκές ποιότητες. Αυτή η τιµή είναι περίπου 5 σεντς ανά λίµπρα χαµηλότερη από τις τιµές των αποθεµάτων της φετινής σοδειάς.

*Αναλυτής Εμπορευμάτων

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter