Προχωρά η σπορά βαµβακιού υπό ευνοϊκές συνθήκες
Προχωρά η σπορά βαµβακιού υπό ευνοϊκές συνθήκες

Προχωρά η σπορά βαµβακιού υπό ευνοϊκές συνθήκες

A- A+

Η ελαφρά πτωτική τάση που επικρατεί στην αγορά από τα τέλη Απριλίου φαίνεται να µεταφέρεται και στις πρώτες µέρες του Μαΐου. ∆είχνει ότι γύρω από τα 76,50 σεντς ανά λίµπρα η αγορά αντιστέκεται και κατά τα λεγόµενα των ειδικών δύσκολα θα σηµειωθούν άµεσα χαµηλότερα επίπεδα.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Οι βασικοί λόγοι της πίεσης είναι οι αυξηµένη παραγωγή της Βραζιλίας, η εκτίµηση για περισσότερες εκτάσεις στις ΗΠΑ και η συνέχιση του εµπορικού πολέµου. Παράλληλα στον τοµέα της κατανάλωσης κάτι δείχνει να έχει βελτιωθεί, αλλά δεν είναι αρκετό για να στηριχτεί µια ανοδική πορεία.

Η νέα σπορά εξελίσσεται οµαλά και σε αρκετές περιοχές κοντεύει να τελειώσει. Ο καιρός είναι ευνοϊκός και η εκτίµηση για βροχοπτώσεις στην αρχή της επόµενης εβδοµάδας θετική. Όσον αφορά τις τιµές της νέας σοδειάς διεθνώς, η πίεση στη βάση (πριµ) επί των χρηµατιστηριακών τιµών για τα ανοιχτά συµβόλαια σε βραζιλιάνικα και ισπανικά είναι πλέον επιβεβαιωµένη. Περίπου στο 1,5 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις τιµές ∆εκεµβρίου ‘19 µπορούν οι εµπορικοί οίκοι να αγοράσουν λευκά βαµβάκια από τις εν λόγω σοδειές, όταν εµείς προσφέρουµε 3-3,5 σεντς πάνω από τον ∆εκέµβριο ‘19.

*Αναλυτής Εμπορευμάτων

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter