Νέα από το μέτωπο αναμένει το βαμβάκι
Νέα από το μέτωπο αναμένει το βαμβάκι

Νέα από το μέτωπο αναμένει το βαμβάκι

A- A+
Η ανακοίνωση του Αµερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραµπ για επιβολή νέων δασµών σε κινεζικά προϊόντα, ως αποτέλεσµα της πολύ αργής προόδου στον εµπορικό πόλεµο ΗΠΑ-Κίνας, φυσικά και προκάλεσε την πτώση σε όλα τα χρηµατιστήρια αξιών και εµπορευµάτων.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Και µπορεί ζήτηση να υπάρχει στη φυσική αγορά, εντούτοις για την ώρα αυτή δεν είναι αρκετή για να φέρει την ανάκαµψη. Προφανώς οι αναλυτές ακολουθούν στενά το πολιτικό ρεπορτάζ, αναµένοντας νέα από τις διαπραγµατεύσεις που θα γίνουν τις επόµενες µέρες στην Ουάσινγκτον.

Η χρηµατιστηριακή διόρθωση έδωσε την ευκαιρία για πωλήσεις φετινών στοκ σε πολύ υψηλή βάση (πριµ) επί των χρηµατιστηριακών τιµών. Φυσικά αγοραστές είναι όσοι έχουν  άµεση ανάγκη για βαµβάκι. Αντιθέτως για τη νέα σοδειά επικρατεί ακόµα ησυχία, παρά τις χαµηλότερες χρηµατιστηριακές τιµές. Οι εµπορικοί οίκοι είναι επικεντρωµένοι σε άλλες σοδειές και για το ελληνικό τηρούν στάση αναµονής. Οι προπωλήσεις πάντως είναι σαφώς λιγότερες σε σχέση µε την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και όσον αφορά το πριµ τα 3 σεντς ανά λίµπρα σήµερα δεν πληρώνονται.

*Αναλυτής Εμπορευμάτων

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter