Εφιαλτική εβδομάδα για το βαμβάκι
Εφιαλτική εβδομάδα για το βαμβάκι

Εφιαλτική εβδομάδα για το βαμβάκι

A- A+
Έντονα πτωτικά κινήθηκε η αγορά στις τελευταίες συνεδριάσεις, φτάνοντας κοντά στα 65 σεντς ανά λίµπρα για τα συµβόλαια Ιουλίου. Οι απώλειες που σηµειώθηκαν από τις αρχές του µήνα είναι περίπου 10 σεντς ανά λίµπρα ή αλλιώς 19 λεπτά το κιλό στο εκκοκκισµένο.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Κυρίαρχη αιτία της πτώσης είναι η άσχηµη πορεία των διαπραγµατεύσεων µεταξύ ΗΠΑ-Κίνας και η επιβολή νέων δασµών εκατέρωθεν. Πλέον το χρηµατιστήριο δείχνει σηµάδια αντίδρασης µε βοήθεια από τη ζήτηση στη φυσική, η οποία ήταν έντονη, αλλά σε ανταγωνιστικά επίπεδα, κατά τη διάρκεια της πτώσης.

Η ζήτηση για ίνα έχει αυξηθεί σηµαντικά, καθώς οι κλώστες θεωρούν αυτή την πτώση ως µια ευκαιρία για αγορές τόσο για τη φετινή όσο και για τη νέα σοδειά. Βέβαια το θέµα είναι πως παρά τις χρηµατιστηριακές απώλειες δεν πιάνεται κάποιο αυξηµένο πριµ επί του χρηµατιστηρίου, καθώς ο ανταγωνισµός µε άλλες σοδειές (βραζιλιάνικα) εξακολουθεί να υφίσταται. Ως αποτέλεσµα, σηµειώθηκαν νέες προπωλήσεις στα 3-3,5 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις τιµές ∆εκεµβρίου ‘19. ∆εν χωρά αµφιβολία ότι το µέγεθος της πτώσης έχει προκαλέσει σοκ και ανησυχία στον κλάδο των βαµβακοπαραγωγών.

*Αναλυτής Εμπορευμάτων

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter