Σημαντικά οφέλη από το digital farming

Σημαντικά οφέλη από το digital farming

A- A+

Mohnheim: Επισημάνσεις στο συνέδριο της Bayer - Αύξηση μεγεθών σε επίπεδα παραγωγής και κερδών

Της Αγγελικής Κοτσοβού
akots@naftemporiki.gr

Τα πλεονεκτήματα του digital farming από τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων ακόμη και σε χώρες με παραγωγή μικρής κλίμακας, όπως η Ελλάδα, συζητήθηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Bayer που πραγματοποιήθηκε στο Mohnheim. Κεντρικό θέμα του συνεδρίου ήταν ο «Διάλογος για το μέλλον της γεωργίας - Καινοτομώντας για μια βιώσιμη γεωργία».

Σε ερώτηση της «Ν» για το εάν είναι εύκολο σε χώρες με παραγωγή μικρής κλίμακας, όπως η Ελλάδα να υιοθετηθούν οι λύσεις digital farming και κατά πόσον οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να περιμένουν καλύτερα αποτελέσματα, ο Liam Condon, πρόεδρος του τμήματος Επιστήμης Παραγωγής (Crop Science) της Bayer, τόνισε ότι «υπάρχουν τεράστια πλεονεκτήματα για τους μικροπαραγωγούς και τις οικογενειακές φάρμες από την πρόσβαση στη γνώση… Δεν χρειάζεται να καλλιεργεί κανείς μεγάλες εκτάσεις για να επωφελείται από την καινοτομία και τις ψηφιακές εφαρμογές. Μπορούν να εφαρμοσθούν και σε μικρών εκτάσεων καλλιέργειες».

Ο Liam Condon, πρόεδρος του τμήματος Επιστήμης Παραγωγής (Crop Science) της Bayer.

Σύμφωνα με τον κ. Condon, το digital farming -καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις και εφαρμογές στην υπηρεσία της γεωργίας, όπως τεχνητή νοημοσύνη, Διαδίκτυο των Πραγμάτων, cloud computing, drones ή μελέτη γονιδίων- βοηθάει τους αγρότες, μικρούς και μεγάλους, να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητές τους, αυξάνοντας τις στρεμματικές αποδόσεις, την παραγωγή, αλλά και τα κέρδη τους.

«Ο αντίκτυπος στα επίπεδα παραγωγής είναι τεράστιος, τα πλεονεκτήματα για τους μικροπαραγωγούς είναι τεράστια», επισήμανε ο πρόεδρος του τμήματος Επιστήμης Γεωργίας της Bayer.

«Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν», δήλωσε ο κ. Condon.  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Bayer, μέσω του digital farming οι μικροπαραγωγοί μπορούν έως και να διπλασιάσουν την απόδοση των καλλιεργειών τους και έως και να τριπλασιάσουν τα κέρδη τους.

Από την πλευρά του, ο Adrian Percy, Global head of Research & Development του τμήματος Επιστήμης Γεωργίας, συμπλήρωσε ότι μέσω του digital farming είναι πιο εύκολη η επαφή με τους αγρότες και η στήριξή τους.
«Μπορούμε να βοηθήσουμε τους αγρότες σε θέματα όπως να χρησιμοποιούν πιο αποτελεσματικά τον εξοπλισμό τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Naftemporiki

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter