Home page ΚΤΕΟ Θρακικά
 
 Home 
 About Company 
 Business Strategy 
 Production 
 Cotton News 
 Cotton Data 
 Links 

Company Presentation
Plant Facilities
Financial Information
Company Structure
Company News
Contacts

Site search


Click here!

Subscription

Modify subscription


Authorization

Remember me on this computer
  Forgot your password?


About Company / Company News

Έγινε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα με την Alpha Bank για τη συμβολαιακή γεωργία

Print version Print version

December 16 2015

Συμβολαιακή γεωργία από την Alpha Bank και τα ΘΡΑΚΙΚΑ Εκκοκκιστήρια Α.Ε. Κουρούδη προτείνεται ως λύση που κατοχυρώνει τους αγρότες μας

Ο νομός Ροδόπης 3ος μεγαλύτερος νομός μετά τη Λάρισα και την Καρδίτσα στην βαμβακοπαραγωγή

300 εκατομμύρια ευρώ έφθασαν πέρυσι οι εξαγωγές βάμβακος, με το μεγαλύτερο μέρος στην Τουρκία

Ρεπορτάζ: Σταύρος Φανφάνης

Μαζική  ήταν η συμμετοχή των αγροτών της Ροδόπης στην πρόσκληση των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων για την ενημέρωσή τους γύρω από το πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας που θα υλοποιηθεί με την στήριξη της Αlpha Bank στην Ροδόπη. Όπως είπε διευθύνων σύμβουλος των εκκοκκιστηρίων Σταμάτης Κουρούδης που έχει μα διαρκή σχέση εκτίμησης και αμοιβαίας συνεργασίας με τους  βαμβακοπαραγωγούς της Ροδόπης και που φρόντισε και φέτος παρά τις δυσμενείς συγκυρίες να πληρωθούν όλοι άμεσα με επιταγές θα ξεκινήσει μια ενημερωτική καμπάνια για το νέο τρόπο λειτουργίας με την συμβολαιακή γεωργία στην περιοχή μας. 
Ευχήθηκε η φετινή χρονιά νάναι καλύτερη λέγοντας ότι στατιστικά δεν μπορεί νάναι μια 3η  κακή χρονιά κι αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η εταιρία παρακολουθώντας την εποχή και τις ιδιαιτερότητές της. Χρειαζόμαστε μια καλή χρονιά για το βαμβάκι, εμείς προωθούμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, δίνουμε έμφαση στην πληροφόρηση και την γνώση με καθημερινές ειδήσεις,  μέσω των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης, επενδύουμε  σε τομείς όπως η καινοτομία με την παραγωγή νέων τύπων νημάτων. Στην διάθεση των βαμβακοπαραγωγών θα ειδική ομάδα που θα τους κατευθύνει υπεύθυνα στις ενέργειες που πρέπει να  κάνουν κατοχυρώνοντας  και διασφαλίζοντας την παραγωγή τους με τις καλύτερες τιμές όταν είναι γνωστό ότι την στιγμή που μαζεύεται το βαμβάκι η τιμή είναι χαμηλή. 
Όλα τα στελέχη της Αlpha Bank  έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση της Κομοτηνής οι διευθυντές των καταστημάτων Βαϊτσης Δανογλίδης, Δημήτρης Τσώνης, ο περιφερειακός διευθυντής Βόρειας Ελλάδας Δημήτριος Χαριζάνης, ο περιφερειακός διευθυντής Αν. Μακεδονίας Θράκης Αθανάσιος Γκόρδης, ο υπεύθυνος του επιχειρηματικού κέντρου της Αlpha Bank Αλέξανδρος Γούλας, ο διευθυντής Καρτών  Πασχάλης Καραγιάννης και πολλοί άλλοι δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενημερωτική διαδικασία που γίνεται με πρωτοβουλία των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων στην Κομοτηνή. Από το βήμα πέρασαν πολλοί γνώστες του αντικειμένου αποκαλύπτοντας ότι ο σχεδιασμός αυτός που παρουσιάζεται στην Κομοτηνή φιλοδοξεί να περπατήσει και σε άλλες ελληνικής περιοχές με ευέλικτα προγράμματα συμβολαιακής γεωργίας. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήτα η εισήγηση του Σπύρου Ρεζεντάκου που αναφέρθηκε σε προγράμματα αγροτικής επιχειρηματικότητας, στις ευθύνες, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των αγροτών,  στην δυσκαμψία της αγοράς και τις δυσμενείς επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. 

Η εισήγησή του όμως εξέπεμπε αισιοδοξία αντιστρέφοντας τους όρους κι αναδεικνύοντας την δυναμική του κλάδου της βαμβακοπαραγωγής και τα θετικά ρεκόρ της χώρας μας που χάνονται στα πλείστα όσα αρνητικά επισκιάζουν την καθημερινότητά μας. 

Έτσι με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας είναι ο πρωτογενής τομέας κάτι που διαφοροποιεί την  Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρώπη, αρκεί να στραφούμε σένα περιβάλλον που θα ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια. Τα νούμερα ειδικών οικονομοτεχνικών μελετών μας φωνάζουν να αλλάξουμε ρώτα, να δούμε οτ ζήτημα ότι οι εισαγωγές μας είναι περισσότερες από τις εξαγωγές, ότι έχουμε έλλειμμα στρατηγικής σε μια σειρά δράσεων. Στα θετικά πάντως είναι ότι η Ελλάδα κατέχει τν 3η θέση στα προϊόντα με ένδειξη γεωγραφικής προέλευσης, ότι διαθέτει 109 πιστοποιημένα προϊόντα ως ΠΟΠ με εξέχουσα θέση τα ψάρια, το ελαιόλαδο, τα ακτινίδια και άλλα, ότι κατέχει την 5η θέση στην εξαγωγή σπαραγγιών και ότι η πατρίδα μας ανήκει στις τοπ 10 χώρες στην εξαγωγή βαμβακιού με μεγαλύτερη αγορά για το ελληνικό βαμβάκι, την γειτονική Τουρκία.

Στην ημερίδα που ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και με την εισήγηση της Μάριας Καραθανάση στελέχους της Alpha Bank πληροφορηθήκαμε ότι διαθέτουμε 80.000 βαμβακοπαραγωγούς, ότι ο νομός Ροδόπης είναι ο τρίτος μεγαλύτερος νομός στην παραγωγή βάμβακος μετά την Λάρισα και την Καρδίτσα και ότι πέρυσι οι εξαγωγές μας ξεπέρασαν τα 300 εκατομμύρια ευρώ.  

Πάντως η ημερίδα έδωσε τν δυνατότητα σε όλους τους αγρότες κι εκπροσώπους συλλόγων νέων αγροτών, να δουν πως  μπορούν νας διασφαλίσουν την παραγωγή τους, πως να ενταχθούν στο πρόγραμμα υπογράφοντας ιδιωτικό συμφωνητικό με την εταιρία Θρακικά Εκκοκκιστήρια Α.Ε. για χρηματοδότηση μέσω της Alpha Bank , τονίζοντας ότι ο αγρότης που κάνει χρήση του ορίου υπεραναλήψεως για 9 μήνες, με επιτόκιο 7% εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα έκπτωση της τάξης του 6% από το κατάστημα εμπορίας αγροεφοδίων καλύπτει το συνολικό κόστος της χρηματοδότησής του.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν τους οι Τάκης Χαρίτος, Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ,  Κυριάκος Κρόκος, Χρήστος Παπανικολάου, Νίκος Σκοπιανός, Ηλίας Παπαφλοράτος και αγρότες απ΄όλα τα σημεία του νομού που παρακολούθησαν μέχρι τέλους την εκδήλωση η οποία έκλεισε με δείπνο και πολλές γόνιμες συζητήσεις.


Source: ΧΡΟΝΟΣ

Translate into English Translate this article into English using SYSTRAN's online translation service


© Thrakika Ekkokistiria S.A. 2005
Development: Komotini On-Line
Hosting: MyHost