Thrakika Ekkokistiria S.A.

Thrakika Cotton Ginning Mills / Company News


1 - 20 of 46
First | Prev. | 1 2 3 | Next | Last | All 
July 20 2017 Article in Greek
Εκπαιδεύσεις παραγωγών που μετέχουν στη Πιστοποίηση Fibermax
Φέτος, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα το πρόγραμμα "Πιστοποίηση  Fibermax με βιώσιμες γεωργικές πρακτικές" γίνονται στα χωριά και σε μικρές ομάδες, εκπαίδευση των παραγωγών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η εκπαίδευση αφορά ζητήματα καλλιέργειας (άρδευση, λίπανση, αντιμετώπιση ασθενειών κλπ) με φιλοπεριβαλλοντικό τρόπο, αλλά και ζητήματα προσωπικής ασφάλειας στα ραντίσματα και τη χρήση χημικών.
Reed more »
July 20 2017 Article in Greek
Πιστοποίηση Golden Fiber της ποικιλίας ΕΛΠΙΔΑ
Φέτος για πρώτη χρονιά προχωρούμε στη πιστοποίηση GOLDEN FIBER της ποικιλίας ΕΛΠΙΔΑ της εταιρείας ΣΠΥΡΟΥ. Την δοκιμάσαμε πέρυσι και είχε πολύ καλά χαρακτηριστικά, οπότε φέτος κάνουμε το επόμενο βήμα. Την παραλαμβάνουμε και εκκοκκίζουμε ξεχωριστά, την πιστοποιούμε και την επιδοτούμε. Είναι και μια πολύ πρώιμη ποικιλία, κάτι που συνήθως χρειάζεται η Θράκη.
Reed more »
July 20 2017 Article in Greek
Πιστοποίηση FIBERMAX: Συστήματα ευφυούς γεωργίας
Θέλουμε κάθε χρόνο να πηγαίνουμε ένα βήμα παραπέρα.. Στα πλαίσια του προγράμματος Πιστοποίηση Fibermax με βιώσιμες γεωργικές πρακτικές, η Bayer εγκατέστησε σε χωράφια στη Ροδόπη συστήματα γεωργίας ακριβείας που δίνουν συνεχώς στοιχεία για τις συνθήκες τόσο στον αέρα, όσο και στο έδαφος της περιοχής. Με τον τρόπο αυτό μπορεί η άρδευση να γίνει πολύ πιο στοχευμένα. Έτσι και καλύτερες αποδόσεις πετυχαίνουμε άλλα και μειώνουμε το κόστος καλλιέργειας.
Reed more »
July 11 2017 Article in Greek
Τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια μέσα στις 175 Ελληνικές επιχειρήσεις που ξεχώρισε η Grant Thorton
Ποιες είναι οι επιχειρήσεις που ξεχώρισαν, σύμφωνα με τη λίστα της διεθνούς ελεγκτικής εταιρείας, για τις υψηλές τους επιδόσεις σε κύκλο εργασιών, κέρδη προ φόρων, ταμειακές ροές, ταμειακά διαθέσιμα και καθαρά κέρδη μετά φόρων. "Κι όμως, υπάρχουν αυτές οι επιχειρήσεις που όχι μόνο δέχονται τις οχλήσεις των τραπεζών για δάνεια, αλλά, όπως θα δούμε, θα αποτελέσουν τον βασικό μοχλό για την επιστροφή της Ελλάδας στον ενάρετο κύκλο της οικονομίας."
Reed more »
June 28 2017 Article in Greek
Πρόγραμμα Συμπληρωματικής Ασφάλισης Θρακικών Εκκοκκιστηρίων - INTERAMERICAN
Οι λεπτομέρειες του προγράμματος
Reed more »
June 23 2017 Article in Greek
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ
Για πρώτη φορά στον τομέα της Βαμβακοκαλλιέργειας στην Ελλάδα, τα ΘΡΑΚΙΚΑ ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN, εξασφαλίζουν στους συνεργαζόμενους παραγωγούς τους το πλεονέκτημα της πρόσθετης Ιδιωτικής Ασφάλισης της παραγωγής τους, στην πραγματική αξία της παραγωγής και σε ομαδικό προνομιακό κόστος.
Reed more »
June 23 2017 Article in Greek
Κολεξιόν με βαμβάκι από τη Ροδόπη
Παρουσιάσαμε στις 21 Ιουνίου 2017 στα πλαίσια του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος TCBL, η κολεξιόν της Ioanna Kourbela, με νήμα από την Varvaressos SA, και βαμβάκι των ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΕΚΚΟΚΙΣΤΗΡΙΩΝ από το πρόγραμμα της Fimermax CSF.
Reed more »
June 22 2017 Article in Greek
Γεωργία Ακριβείας στη Βαμβακοκαλλιέργεια της Θράκης
Επιλέξαμε στη Ροδόπη μία έκταση 5.500 στρεμμάτων περίπου, όπου θα εφαρμοστεί από φέτος γεωργία ακριβείας από το το GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ-NEUROPUBLIC
Reed more »
June 14 2017 Article in Greek
TCBL - Να επαναπροσδιορίσουμε την Ευρωπαϊκή Κλωστοϋφαντουργία
Ένα από τα ερευνητικά προγράμματα στα οποία συμμετέχουν τα ΘΡΑΚΙΚΑ ΕΚΚΟΚΙΣΤΗΡΙΑ είναι το TCBL. Eίναι ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την ΕΕ και στοχεύει να μετασχηματίσει τη βιομηχανία της κλωστοϋφαντουργίας και της ένδυσης, καθώς και να επαναφέρει την παραγωγική της διαδικασία στην Ευρώπη.
Reed more »
June 13 2017 Article in Greek
Τρόποι στήριξης Βαμβακοκαλλιέργειας 2017/18.
Και φέτος ξεκινήσαμε μια σειρά από πρωτοβουλίες, με δράσεις που γίνονται πρώτη φορά στην Ελλάδα που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν ουσιαστικά τους βαμβακοπαραγωγούς-συνεργάτες μας.
Reed more »
May 23 2017 Article in Greek
ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ: Πιστοποίηση του Ελληνικού βαμβακιού
Η πιστοποίηση του Ελληνικού βαμβακιού σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα αποτελεί για μας άμεση προτεραιότητα, γι αυτό στείλαμε στη Διεπαγγελματική βάμβακος την παρακάτω επιστολή. Η ανταπόκριση ήταν άμεση και ελπίζουμε σύντομα να έχουμε εξελίξεις:
Reed more »
March 08 2017 Article in Greek
CSF: Δημιουργία βαμβακιού με brand name
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ BAYER ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΩΝ: Πιστοποίηση FIBERMAX με βιώσιμες γεωργικές πρακτικές

Reed more »
September 07 2016 Article in Greek
Ελάχιστη εγγυημένη τιμή για τη φετινή σοδειά
Τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια, συνεχίζοντας την προσπάθεια στήριξης του βαμβακοπαραγωγού με κάθε τρόπο, του δίνουν φέτος μια νέα δυνατότητα: Να βελτιώσει την τιμή του βαμβακιού που θα παραδώσει, ανάλογα με την τιμή του χρηματιστηρίου βάμβακος και την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, μέχρι τις 31 Μαΐου 2017.
Reed more »
August 29 2016 Article in Greek
Λίγο πριν την έναρξη της συλλογής βαμβακιού
Η κατάσταση με το βαμβάκι διεθνώς, αλλά και η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας άλλαξαν δραματικά προς το χειρότερο τα τελευταία χρόνια. Το να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα είναι όρος επιβίωσης. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη συνεργασία βαμβακοπαραγωγών και εκκοκκιστηρίων σε συνεχή, πολύπλευρη, υγιή και επωφελή για όλους βάση. Προς τη κατεύθυνση αυτή κινούμαστε ιδιαίτερα έντονα τους τελευταίους μήνες αναλαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες.
Reed more »
June 16 2016 Article in Greek
Νέες συνεργασίες βαμβακοπαραγωγής για τη Bayer
Συνεργασία με τη Bayer στο πλαίσιο του προγράμματος CFS (Πιστοποίηση FiberMax με Βιώσιμες Γεωργικές Πρακτικές). Τα Θρακικά Εκκοκιστήρια από τους πρωτεργάτες του προγράμματος
Reed more »
February 26 2016 Article in Greek
Από τη Ροδόπη στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της Ευρώπης
Στην 2.998 θέση των ταχύτερα αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων της Ευρώπης τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια Α.Ε., σύμφωνα με την λίστα του περιοδικού «Inc»
Reed more »
February 26 2016 Article in Greek
Στην 2.998 θέση των ταχύτερα αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων της Ευρώπης τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια Α.Ε.
Ανάμεσα στις 5.000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της Ευρώπης για το 2016 και συγκεκριμένα στη θέση 2.998 τoυ αμερικανικού περιοδικού “Inc” φιγουράρουν τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια Α.Ε.
Reed more »
December 16 2015 Article in Greek
Έγινε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα με την Alpha Bank για τη συμβολαιακή γεωργία
Μαζική  ήταν η συμμετοχή των αγροτών της Ροδόπης στην πρόσκληση των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων για την ενημέρωσή τους γύρω από το πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας που θα υλοποιηθεί με την στήριξη της Αlpha Bank στην Ροδόπη.
Reed more »
December 09 2015 Article in Greek
Ημερίδα για τη συμβολαιακή καλλιέργεια βάμβακος, από τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια και την Alpha Bank
Στην ημερίδα θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν τη συμβολαιακή καλλιέργεια βάμβακος, ενώ θα γίνει αναφορά και στον μηχανισμό χρηματοδοτήσεως από την Alpha Bank, του κόστους παραγωγής των ενδιαφερομένων αγροτών. Η συμβολαιακή γεωργία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες τάσεις της σύγχρονης αγροτικής παραγωγής παγκοσμίως.
Reed more »
November 26 2015 Article in Greek
Αποτιμώντας την εκκοκκιστική περίοδο 2015-16
Η φετινή χρονιά ήταν μια κακή χρονιά για το βαμβάκι. Υπολογίζουμε ότι η Ελλάδα παρήγαγε μόνο τα δύο τρίτα της ποσότητας που παράχθηκαν ένα χρόνο πριν.
Reed more »
1 - 20 of 46
First | Prev. | 1 2 3 | Next | Last | All Copyright © Thrakika Ekkokistiria S.A. 2005 Developed by Komotini On-Line