KERDOS: Ολοκληρώνεται μια καλή σεζόν

KERDOS: Ολοκληρώνεται μια καλή σεζόν

A- A+
This article is not available in the language you have selected and thus we are showing its original version. You can use Google Translate to translate it.

Λιγότεροι από 70 χιλ. τόνοι βαμβακιού έχουν μείνει στην ελληνική αγορά, με αποτέλεσμα τα εκκοκκιστήρια να μην «πιέζονται» για πωλήσεις. Ως εκ τούτου δεν εκδηλώνεται ιδιαίτερη ζήτηση αλλά ούτε και προσφορά.

Οι τιμές βρίσκονται στα επίπεδα του μηνός Μαρτίου στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης και συγκεκριμένα περί τα 93 σεντς η λίμπρα.

Ουσιαστικά, η εφετινή σεζόν έχει ολοκληρωθεί, με καλά σχετικά αποτελέσματα, δεδομένου ότι αποφεύχθηκαν οι ζημιές που αρχικά διαφαίνονταν.

Σε ό,τι αφορά τη νέα σεζόν, εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει μείωση στο ποσοστό των καλλιεργούμενων εκτάσεων και ίσως μάλιστα να υπάρξει και αύξηση, δεδομένου ότι η τιμή παραγωγού διαμορφώθηκε στα 50 λεπτά το κιλό και υψηλότερα.

Οπως επισημαίνουν οι εκκοκκιστές, η εφετινή χρονιά είχε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, καθώς οι Τούρκοι αφενός δεν αγόρασαν τις μεγάλες ποσότητες που αγόραζαν στο παρελθόν και μάλιστα στο ύψος των τιμών που συνήθιζαν, ενώ μεγάλες ποσότητες ελληνικού βαμβακιού κατευθύνθηκαν στην αγορά της Κίνας.

newsletter

Subscribe to our daily newsletter