Έκλεισε στα 47 λεπτά στο χωράφι το βαμβάκι- Έντονες αντιδράσεις από τους αγρότες
Έκλεισε στα 47 λεπτά στο χωράφι το βαμβάκι- Έντονες αντιδράσεις από τους αγρότες

Έκλεισε στα 47 λεπτά στο χωράφι το βαμβάκι- Έντονες αντιδράσεις από τους αγρότες

A- A+
This article is not available in the language you have selected and thus we are showing its original version. You can use Google Translate to translate it.

Διεκδικούν ενισχύσεις από το de minimis οι παραγωγοί

Οριστικά στα 47 λεπτά το κιλό στο χωράφι φαίνεται να κλείνουν τις τιμές στο βαμβάκι οι εκκοκκιστές, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη να δηλώνει στους αγρότες ότι θα επισκεφθεί τη διεπαγγελματική βάμβακος, προκειμένου να δει αν μπορεί να υπάρξει μία περαιτέρω αύξηση της τιμής.

Οι εκκοκκιστές προβληματισμένοι από το πάγωμα των πωλήσεων λόγω των γνωστών προβλημάτων με την Τουρκική λίρα και την ανυπαρξία παραγγελιών από τα κλωστήρια της γειτονικής χώρας, έφτασαν στην απόφαση να μην υπερβεί η τιμή στην πύλη του εκκοκκιστηρίου τα 50 λεπτά, παρά το γεγονός ότι χρηματιστηριακά το σύσπορο με αναγωγή από το εκκοκκισμένο εμφανίζεται στις αναρτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ στα 57 λεπτά με η διεθνή τιμή στα 88,25 σεντς τη λίμπρα και το δολάριο πολύ πιο ενισχυμένο σε σχέση με πέρυσι στα 1.13 έναντι του ευρώ...

ακόμη μία δυσμενής συγκυρία είναι το γεγονός ότι η τιμή του σπόρου έχει κατρακυλήσει στα 12 λεπτά το κιλό, έναντι των 26 λεπτών πέρυσι..

Από την πλευρά τους οι Θεσσαλοί αγρότες υποστηρίζουν ότι οι εκκοκκιστές εκμεταλλεύονται το γεγονός των ανοιχτών τιμών και ζητούν επίμονα παρέμβαση από την πολιτεία, ενώ ο υπουργός αφήνει ανοιχτό το παράθυρο- προεκλογική χρονιά γαρ το 2019- για έκτακτη ενίσχυση μέσω του de minimis...Πολλά θα εξαρτηθούν βέβαια και από τη συμμετοχή των αγροτών το Γενάρη στις κινητοποιήσεις κι από τα τρακτέρ που θα παραταχθούν στις εθνικές οδούς, ώστε να ασκήσουν πίεση για περαιτέρω ενίσχυση από έκτακτη βοήθεια, κατά παρόμοιο τρόπο όπως γινόταν στο παρελθόν με τα 40άρια στο βαμβάκι..

Source: thessaliatv.gr

Tags

newsletter

Subscribe to our daily newsletter