Εξαιρετικό α’ εννεάμηνο για τις εξαγωγές ένδυσης
Εξαιρετικό α’ εννεάμηνο για τις εξαγωγές ένδυσης

Εξαιρετικό α’ εννεάμηνο για τις εξαγωγές ένδυσης

A- A+
This article is not available in the language you have selected and thus we are showing its original version. You can use Google Translate to translate it.

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής & Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), εξαιρετικό ήταν το πρώτο εννεάμηνο του 2019 για τις εξαγωγές ελληνικών ενδυμάτων.

Το τρίτο τρίμηνο (Ιούλιος – Σεπτέμβριος) συνεχίστηκε η καλή πορεία των εξαγωγών ενδυμάτων του πρώτου εξαμήνου με ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης.

Συνολικά το πρώτο εννεάμηνο του έτους, η αξία των ελληνικών εξαγωγών ενδυμάτων έφτασε τα 720 εκατ. €, καταγράφοντας αύξηση κατά 39% έναντι του 2018 που ήταν 513 εκατ. €.

Η πολύ καλή πορεία του πρώτου εννεαμήνου του 2019 αποτελεί συνέχεια τόσο του 2017 όσο και του 2018. Υπενθυμίζεται ότι την διετία 2017-2018 οι εξαγωγές ενδυμάτων κατέγραψαν αθροιστικά αύξηση 25%.

Σημειώνεται ότι η αξία των ελληνικών εξαγωγών ενδυμάτων είναι αρκετά μεγαλύτερη εάν συμπεριληφθούν οι εξαγωγές που γίνονται απευθείας από τις γειτονικές χώρες, χωρίς να μεσολαβεί η χώρα μας.

Αύξηση 12,9% κατέγραψαν επίσης και οι εξαγωγές της κλωστοϋφαντουργίας οι οποίες ανήλθαν σε 330 εκ. ευρώ.

Εντυπωσιακή αύξηση καταγράφηκε στις εξαγωγές του ελληνικού βαμβακιού. Η αξία των εξαγωγών το πρώτο εννεάμηνο  του 2019 ανήλθε σε 315 εκ. αυξημένη κατά 59%.

Συνολικά οι εξαγωγές της αλυσίδας ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτογενούς παραγωγής (βαμβακιού), κατέγραψαν αύξηση 36% το πρώτο εννεάμηνο του 2019. Η αξία εξαγωγών ανήλθε σε 1,365 δις ευρώ έναντι  1 δις. € του πρώτου εννεαμήνου του 2018.

Αύξηση καταγράφηκε και στις εισαγωγές. Οι εισαγωγές ενδυμάτων ήταν αυξημένες κατά 30% το α’ εννεάμηνο ενώ της κλωστοϋφαντουργίας κατά 9,5%. Συνολικά η αξία εισαγωγών ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας το α’ εννεάμηνο ανήλθε σε 1,8 δις ευρώ.

Αντίθετη με την πορεία των εξαγωγών είναι η κατάσταση στην εγχώρια αγορά. Το πρώτο εννεάμηνο τόσο οι πωλήσεις χονδρικής όσο και λιανικής παρουσιάζουν πτώση. Η μείωση στις πωλήσεις χονδρικής κυμάνθηκε σε ποσοστό 6,8%, ενώ οι λιανικές πωλήσεις ήταν μειωμένες κατά 2,9%.


Source: greekfashion.gr

Tags

newsletter

Subscribe to our daily newsletter