Επιφυλακτικά ανοδική χαρακτηρίζουν την αγορά οι αναλυτές
Επιφυλακτικά ανοδική χαρακτηρίζουν την αγορά οι αναλυτές

Επιφυλακτικά ανοδική χαρακτηρίζουν την αγορά οι αναλυτές

A- A+
This article is not available in the language you have selected and thus we are showing its original version. You can use Google Translate to translate it.
Το βαµβάκι συνεχίζει την ανοδική του πορεία, χωρίς ουσιαστική διόρθωση µέχρι στιγµής. Μόνο κάποια διαλείμµατα µε µικρές διορθώσεις πραγµατοποιεί µέχρι να εδραιώσει τα επίπεδα που κατέκτησε.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Το ίδιο µοτίβο φαίνεται να συνεχίζεται και αυτή την εβδοµάδα µε τις τιµές να πλησιάζουν τα 90 σεντς ανά λίµπρα. Η ζήτηση για αµερικανικά βαµβάκια καλά κρατεί, οι εισαγωγές βαµβακερών ειδών στις ΗΠΑ είναι δυνατές και παράλληλα οι εκτιµήσεις για τις νέες σπορές µειωµένες. Όλα αυτά τα νέα, σε συνδυασµό µε κερδοσκοπικά κεφάλαια πάνω στα εµπορεύµατα βοηθούν το βαµβάκι να δοκιµάσει τα υψηλά του όρια.

Με την αγορά να ανεβαίνει συνεχώς, το πριµ επί του χρηµατιστηρίου δυσκολεύεται να κρατηθεί στα ίδια επίπεδα και για µερικές σοδειές έχει ήδη αρχίσει να φαίνεται πίεση. Για την ώρα στις τιµές νέας ελληνικής σοδειάς προσφέρουµε στην ίδια βάση µε πριν από µια εβδοµάδα, εντούτοις οι αγοραστές δείχνουν διάθεση να πληρώσουν για λευκά και ποιοτικά βαµβάκια µέχρι τα 3 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις τιµές ∆εκεµβρίου ‘21. Ως αποτέλεσµα, οι δουλειές που κλείνονται είναι λίγες, κάτι όµως που δεν προβληµατίζει ιδιαίτερα τους εκκοκκιστές. Όσον αφορά τις προπωλήσεις σύσπορου, τώρα πληρώνονται κυµαίνονται γύρω στα 50 λεπτά.

Source: Agronews

Tags

newsletter

Subscribe to our daily newsletter