Η πορεία της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας το α' εξάμηνο του 2017
Η πορεία της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας το α' εξάμηνο του 2017

Η πορεία της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας το α' εξάμηνο του 2017

A- A+
This article is not available in the language you have selected and thus we are showing its original version. You can use Google Translate to translate it.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΠΕΕ συνεχίστηκε η θετική πορεία του κλάδου ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 1ο εξάμηνο του 2017. Η θετική πορεία της οικονομίας στην ευρωπαϊκή ένδυση, η αύξηση της κατανάλωσης και οι εξαγωγές επηρέασαν θετικά την πορεία του κλάδου και ιδιαίτερα την κλωστοϋφαντουργία.

Ειδικότερα:

Στην κλωστοϋφαντουργία η παραγωγή κατέγραψε άνοδο 1,9%, ο κύκλος εργασιών αύξηση 3,5%, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,8%, οι εξαγωγές κατέγραψαν άνοδο 5,8% και οι εισαγωγές 3,7%.

Στην ένδυση η παραγωγή μειώθηκε κατά 2,7%, ο κύκλος εργασιών σημείωσε αύξηση 0,6%, η απασχόληση μείωση 1,7%, οι εξαγωγές κατέγραψαν σημαντική άνοδο κατά 9,6%, ενώ οι εισαγωγές ήταν ελαφρώς αυξημένες κατά 0,6%. Τέλος, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση 3,4% που αποτελεί ρεκόρ της τελευταίας 5ετίας.

Η αξία των ευρωπαϊκών εξαγωγών συνολικά για την ένδυση - κλωστοϋφαντουργία στο 1ο εξάμηνο ανήλθε σε 23,6 δισεκ. ευρώ.

Στην ένδυση οι εξαγωγές ανήλθαν σε 12 δισεκ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 9,6%. Στην κλωστοϋφαντουργία οι εξαγωγές ανήλθαν σε 11,6 δισεκ. ευρώ (+5,8%). Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στις εξαγωγές προς την Ελβετία (+25%), τη Ρωσία (+14%) και την Κίνα (+6,7%).

Όσον αφορά τις εισαγωγές, αυτές ανήλθαν σε 54,5 δισεκ. ευρώ. Οι εισαγωγές ενδυμάτων άγγιξαν τα 38,8 δισεκ. ευρώ (+0,6%) και της κλωστοϋφαντουργίας τα 15,7 δισεκ. ευρώ (+3,7%). Τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψαν οι εισαγωγές από το Πακιστάν (+7,2%) και το Μπαγκλαντές (+3,4%). Οι εισαγωγές από την Κίνα παρέμειναν αμετάβλητες, ενώ οι εισαγωγές από την Τουρκία μειώθηκαν κατά 2,4%.

Source: Greek Fashion

Tags

newsletter

Subscribe to our daily newsletter