Η πορεία της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας το α' τετράμηνο του 2017

Η πορεία της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας το α' τετράμηνο του 2017

A- A+
This article is not available in the language you have selected and thus we are showing its original version. You can use Google Translate to translate it.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΠΕΕ η πορεία του κλάδου ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας στην Ε.Ε. το πρώτο τετράμηνο του 2017 ήταν θετική ιδιαίτερα για την κλωστοϋφαντουργία. Αυτό οφείλεται στην αύξηση των λιανικών πωλήσεων και κυρίως των εξαγωγών.


Ειδικότερα:

Στην κλωστοϋφαντουργία η παραγωγή κατέγραψε άνοδο 0,4%, ο κύκλος εργασιών άνοδο 2,7%, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 2%, οι εξαγωγές αυξήθηκαν 7,4% ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 1,7%.

Στην ένδυση, η παραγωγή σημείωσε μείωση 1,9%, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε 0,6%, η απασχόληση μειώθηκε κατά 1,5%, οι εξαγωγές κατέγραψαν σημαντική άνοδο κατά 9,2%, οι εισαγωγές αυξήθηκαν οριακά 0,3%, ενώ τέλος οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο 2,6%.

Η αύξηση των λιανικών πωλήσεων ήταν η μεγαλύτερη που καταγράφηκε την τελευταία 5ετία.

Επίσης πολύ θετικό γεγονός αποτελεί η μεγάλη αύξηση 8,4% που καταγράφηκε στις ευρωπαϊκές εξαγωγές οι οποίες ανήλθαν σε περίπου 12 δις ευρώ για την ένδυση και την κλωστοϋφαντουργία μαζί.

Στην ένδυση η αξία εξαγωγών ανήλθε σε 6,4 δις ευρώ σημειώνοντας άνοδο 9,2%. Στην κλωστοϋφαντουργία η άνοδος ανήλθε σε 7,4% και σε αξία σε 5,6 δις ευρώ. Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στις εξαγωγές προς Ελβετία (+21,4%) και προς τη Ρωσία (+14,6%). Φαίνεται ότι μετά από 2 χρόνια η ρωσική οικονομία σταδιακά επανέρχεται στα επίπεδα προ κρίσης.

Όσον αφορά τις εισαγωγές στην Ε.Ε. ανήλθαν σε 28,8 δις ευρώ καταγράφοντας μικρή άνοδο 0,7%. Οι εισαγωγές ενδυμάτων ανήλθαν σε 21 δις και των κλωστοϋφαντουργικών σε 7,8 δις ευρώ. Αύξηση 10% καταγράφηκε στις εισαγωγές από Πακιστάν και 5% από Μπαγκλαντές.
Αντίθετα μείωση 3,6% καταγράφηκε στις εισαγωγές από Κίνα και μείωση 2,3% στις εισαγωγές από Τουρκία.

Source: http://www.greekfashion.gr/default.asp?pid=10&newsID=417&la=1

Tags

newsletter

Subscribe to our daily newsletter