Η βελτίωση των καιρικών συνθηκών στις ΗΠΑ πιέζει το χρηµατιστήριο
Η βελτίωση των καιρικών συνθηκών στις ΗΠΑ πιέζει το χρηµατιστήριο

Η βελτίωση των καιρικών συνθηκών στις ΗΠΑ πιέζει το χρηµατιστήριο

A- A+
This article is not available in the language you have selected and thus we are showing its original version. You can use Google Translate to translate it.
Οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί στις ΗΠΑ κι αυτό δηµιουργεί την αίσθηση της υψηλότερης παραγωγής στους επενδυτές.

Γιάννης Παπαδογιάννης


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Παρά τις µειωµένες εκτάσεις, η παραγωγή εκτιµάται αυξηµένη λόγω της µείωσης των εγκαταλελειµµένων χωραφιών. Το επιβεβαίωσε αυτό και η πρόσφατη έκθεση προσφοράς και ζήτησης USDA, µειώνοντας τα στρέµµατα στα µισά. ∆ιεθνώς, για τη νέα σοδειά το αµερικανικό υπουργείο εκτιµά πως τα αυξηµένα αρχικά αποθέµατα και παραγωγή θα καλύψουν µε το παραπάνω την αύξηση της κατανάλωσης, καταλήγοντας έτσι σε περισσότερα τελικά αποθέµατα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Η πορεία των προπωλήσεων εξακολουθεί νωχελική και µε βεβαιότητα είµαστε πολύ πίσω από άλλες χρονιές. Φυσικά, υπάρχει χρόνος µπροστά και εφόσον ανοίξει η αγορά µπορεί να δούµε ένα δυνατό κύµα προπωλήσεων. Οι εµπορικοί οίκοι στοχεύουν σε λίγο χαµηλότερες τιµές, χωρίς να βιάζονται να αγοράσουν. Οι εκκοκκιστές προσπαθούν να θέσουν τον πήχη του χρηµατιστηριακού πριµ όσο πιο κοντά στα 5 σεντς επί των τιµών ∆εκεµβρίου ‘23. Ένας ακόµα λόγος που φρενάρει τις προπωλήσεις είναι ο άστατος καιρός σε βασικές βαµβακοπεριοχές, που καθιστά την καλλιέργεια όψιµη και εκτεθειµένη στις φθινοπωρές βροχοπτώσεις.


Source: agronews.gr

Tags

newsletter

Subscribe to our daily newsletter