Καλή η πορεία της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας το 2017
Καλή η πορεία της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας το 2017

Καλή η πορεία της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας το 2017

A- A+
This article is not available in the language you have selected and thus we are showing its original version. You can use Google Translate to translate it.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΠΕΕ θετική ήταν η πορεία του κλάδου ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2017. Η αύξηση της κατανάλωσης και οι εξαγωγές ήταν οι βασικοί παράγοντες που επηρέασαν θετικά την πορεία του κλάδου και ιδιαίτερα της κλωστοϋφαντουργίας.

Ειδικότερα:

Στην κλωστοϋφαντουργία η παραγωγή κατέγραψε άνοδο 3%, ο κύκλος εργασιών αύξηση 4,9%, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 2,1%, οι εξαγωγές κατέγραψαν άνοδο 4,9% και οι εισαγωγές 3,4%.

Στην ένδυση η παραγωγή μειώθηκε κατά 2,3%, ο κύκλος εργασιών σημείωσε ελαφρά άνοδο 0,4%, η απασχόληση μείωση 2,2%, οι εξαγωγές κατέγραψαν σημαντική άνοδο κατά 9,2%, ενώ οι εισαγωγές ήταν ελαφρώς αυξημένες κατά 1%. Τέλος, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση 4% που αποτελεί ρεκόρ της τελευταίας 5ετίας.

Η αξία των ευρωπαϊκών εξαγωγών συνολικά για την ένδυση – κλωστοϋφαντουργία το 2017 ανήλθε σε 47,9 δισεκ. ευρώ.

Στην ένδυση οι εξαγωγές ανήλθαν σε 25 δισεκ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 9,2%. Στην κλωστοϋφαντουργία οι εξαγωγές ανήλθαν σε 22,9 δισεκ. ευρώ, με άνοδο 4,9%. Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στις εξαγωγές προς την Ελβετία (27%), τη Ρωσία (11%) και την Κίνα (6,4%).
Όσον αφορά στις εισαγωγές, αυτές ανήλθαν σε 112,1 δισεκ. ευρώ. Οι εισαγωγές ενδυμάτων άγγιξαν τα 82 δισεκ. ευρώ (αύξηση 1%) και της κλωστοϋφαντουργίας τα 30,1 δισεκ. ευρώ (αύξηση 3,4%). Τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψαν οι εισαγωγές από το Πακιστάν (7,6%) και το Μπαγκλαντές (2,5%). Οι εισαγωγές από την Κίνα εμφάνισαν μικρή κάμψη 0,6%.

Source: Greek Fashion

Tags

newsletter

Subscribe to our daily newsletter