Ξανά δραστήρια η ζήτηση για το ελληνικό βαµβάκι
Ξανά δραστήρια η ζήτηση για το ελληνικό βαµβάκι

Ξανά δραστήρια η ζήτηση για το ελληνικό βαµβάκι

A- A+
This article is not available in the language you have selected and thus we are showing its original version. You can use Google Translate to translate it.
Τα άσχηµα θεµελιώδη που έρχονται από την Ευρώπη και την Αµερική περί ύφεσης σε συνδυασµό µε τα νέα για την έξαρση των κρουσµάτων για άλλη µια φορά στην Κίνα, έχουν πιέσει όλα τα χρηµατιστήρια (αξιών και εµπορευµάτων).

Γιάννης Παπαδογιάννης


Νέα Υόρκη

Εποµένως, οποιαδήποτε προσπάθεια ανάκαµψης στο βαµβάκι αποτυγχάνει στην ουσία, δεδοµένου ότι τα µακροοικονοµικά νέα είναι περισσότερο πτωτικά. Χαρακτηριστικό παράδειγµά αποτελούν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, τα οποία βρίσκονται υπό µεγάλη πίεση. Φυσικά το βαµβάκι δεν µπορεί να διαχωριστεί από τη γενικότερη τάση και ακολουθεί.

Ελληνική Αγορά

Σιγά σιγά ανακάµπτει η ζήτηση για τη σοδειά µας, χωρίς όµως ακόµα να µπορούµε να µιλάµε για νέο κύµα πωλήσεων.  Αιγύπτιοι και Τούρκοι κλώστες ζητούν προσφορές από εµπορικούς οίκους ή εκκοκκιστές, θέλοντας όµως να πιέσουν την τιµή όσο δυνατόν χαµηλότερα. Παράλληλα, επειδή το δολάριο είναι χαµηλότερα σε σχέση µε τους προηγούµενους µήνες, η τιµή σε ευρώ δεν είναι και τόσο δελεαστική και εποµένως δεν σηµειώνονται ιδιαίτερες πωλήσεις, παρά µόνο για µικρές ποσότητες και προς κάλυψη άµεσων αναγκών των κλωστηρίων. Λογικά τις επόµενες εβδοµάδες η εµπορική δραστηριότητα θα ενταθεί.


Source: agronews.gr

Tags

newsletter

Subscribe to our daily newsletter