Οι τιμές συσπόρου ενταγμένου στο Cotton+ στη Ροδόπη το 2020/21
Οι τιμές συσπόρου ενταγμένου στο Cotton+ στη Ροδόπη το 2020/21

Οι τιμές συσπόρου ενταγμένου στο Cotton+ στη Ροδόπη το 2020/21

A- A+
This article is not available in the language you have selected and thus we are showing its original version. You can use Google Translate to translate it.
Σε μια δύσκολη χρονιά με πρωτόγνωρες συνθήκες οι παραγωγοί που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα μας Cotton+ είχαν πολύ βελτιωμένο εισόδημα σε σύγκριση με το κοινό βαμβάκι.

Στις 15 Φεβρουαρίου έκλεισαν και οι τελευταίες ποσότητες που είχαν μείνει ανοικτές μετά την παράδοση και έτσι τώρα έχουμε τα συνολικά στοιχεία τιμών για τη χρονιά που πέρασε.

Εδώ παρουσιάζουμε τις τιμές συσπόρου στη Ροδόπη, όπου το πρόγραμμα πρωτοπαρουσιάστηκε πριν λίγα χρόνια και εν τω μεταξύ αγκαλιάστηκε από τους παραγωγούς-συνεργάτες μας.

Με τιμή βάσης για τα κέντρα συγκέντρωσης τα 39 λεπτά είχαμε και παραγωγούς (λίγους) που πήραν και πάνω από 50 λεπτά. Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται τα ποσοστά των παραγωγών αλλά και των κιλών για κάθε τιμή από τα 39 ως τα 50 λεπτά.

Στο επόμενο διάγραμμα φαίνονται πιο καθαρά τα ποσοστά των κιλών. Βλέπουμε ότι μεταξύ 42 και 46 λεπτών τιμολογήθηκαν οι μεγαλύτερες ποσότητες (το 75% περίπου).

Στο τελευταίο διάγραμμα βλέπουμε τα ποσοστά αυτά αθροιστικά. Τι μας δείχνει αυτό; Βλέπουμε για παράδειγμα ότι το 70% των ποσοτήτων πήραν από 43 λεπτά και πάνω. Το 1/3 των ποσοτήτων πήρε πάνω από 45 λεπτά ενώ το 10% πάνω από 47.

Το τι πήρε ο κάθε παραγωγός ήταν δική του επιλογή και με τελείως ξεκάθαρους όρους, που είχαν ανακοινωθεί από τον Φεβρουάριο του 2020 και ίσχυαν για όλους ακριβώς τι ίδιο.

Βλέποντας τα νούμερα παραπάνω μπορούμε να πούμε ότι για μια τέτοια χρονιά οι παραγωγοί μας τα πήγαν πραγματικά καλά!

Πιστεύουμε ότι την επόμενη χρονιά θα τα πάνε ακόμη καλύτερα

 Ήδη η τιμή βάσης που ανακοινώσαμε για προπωλήσεις είναι κατά 10 λεπτά υψηλότερη από την περυσινή. Ευχόμαστε να αυξηθεί και άλλο!

Αλλά και το Cotton+ για το 2021, όπως ήδη το ανακοινώσαμε, περιέχει πολλές βελτιώσεις, που δίδουν μια ακόμη καλύτερη τιμή.

Μπαίνουμε στη νέα καλλιεργητική χρονιά με μεγάλη αισιοδοξία!

Tags

newsletter

Subscribe to our daily newsletter