Πίσω από τη Wall Street τα συµβόλαια βάµβακος
Πίσω από τη Wall Street τα συµβόλαια βάµβακος

Πίσω από τη Wall Street τα συµβόλαια βάµβακος

A- A+
This article is not available in the language you have selected and thus we are showing its original version. You can use Google Translate to translate it.
Η αγορά εξακολουθεί να επηρεάζεται περισσότερο από τα µακροοικονοµικά στοιχεία και λιγότερα από τα θεµελιώδη. Μέσα στην εβδοµάδα είχαµε υψηλή µεταβλητότητα µε κινήσεις και προς τις δυο κατευθύνσεις.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Νέα Υόρκη

Βέβαια νωρίτερα οι τιµές στα συµβόλαια ∆εκεµβρίου έχασαν κάµποσα σεντς από τα πρόσφατα υψηλά και από την κίνηση αυτή φάνηκε ότι η ζήτηση όσο το χρηµατιστήριο ήταν κοντά στα 90 σεντς ήταν παγκοσµίως υποτονική. Το ενδιαφέρον πλέον εστιάζει στο σηµείο στο οποίο θα ισορροπήσουν οι τιµές του Μαρτίου και τι θα µπορέσουν να πληρώσουν οι κλώστες. Μια µικρή ανάκαµψη τώρα θα τους πείσει να προβούν σε νέες αγορές.

Ελληνική αγορά

Κινήσεις από την Αίγυπτο για ελληνικό βαµβάκι έρχονται να σπάσουν κάπως το υποτονικό κλίµα που έχει διατηρηθεί εδώ και αρκετές εβδοµάδες στην εγχώρια αγορά. Σε κάθε περίπτωση, η ζήτηση παραµένει χλιαρή, κάτι που επιτρέπει πιέσεις στο πριµ επί των χρηµατιστηριακών τιµών, το οποίο ήδη έχει υποχωρήσει σηµαντικά. Μεγαλύτερη πτώση υπάρχει στα υποδεέστερα χρώµατα, για τα οποία η βάση οδεύει προς τα 5 σεντς πάνω από τις τιµές Μαρτίου ‘23. Παράλληλα, η ενίσχυση του ευρώ έρχεται να επιβαρύνει περαιτέρω το κλίµα στη φυσική αγορά.

Source: agronews.gr
newsletter

Subscribe to our daily newsletter