Προσπαθεί να βρει στήριγμα στη φυσική αγορά
Προσπαθεί να βρει στήριγμα στη φυσική αγορά

Προσπαθεί να βρει στήριγμα στη φυσική αγορά

A- A+
This article is not available in the language you have selected and thus we are showing its original version. You can use Google Translate to translate it.
Η µετάλλαξη Όµικρον έφερε σηµαντικές απώλειες στο βαµβάκι την τελευταία εβδοµάδα µε τις τιµές Μαρτίου από τα 114 σεντς ανά λίµπρα να φτάνουν µέσα σε λίγες συνεδριάσεις τα 104 σεντς.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Νέα Υόρκη

Μην ξεχνάµε πως στο βαµβάκι οι κερδοσκοπικές τοποθετήσεις στην άνοδο είχαν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, οπότε µε τα πρώτα άσχηµα νέα η πτώση από τις ρευστοποιήσεις γίνεται απότοµη. Ευτυχώς η φυσική αγορά έχει αρχίσει να «ξυπνάει» κι αυτό λογικά θα φέρει τη στήριξη που περιµένουµε.

Ελληνική αγορά

Παρά τη χρηµατιστηριακή πτώση, το πριµ επί του χρηµατιστηρίου δεν έχει βελτιωθεί, αντιθέτως οι δουλειές για τα µεταβροχικά µπορούν να βγουν µόνο στα 2-3 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις αντίστοιχες τιµές Μαρτίου ‘22. Μόλις τις δύο τελευταίες µέρες επανεµφανίστηκαν διστακτικά οι αγοραστές, οι οποίοι προσπαθούν να δεσµεύσουν τα καλύτερα δυνατά µεταβροχικά, τα οποία φυσικά είναι σε έλλειψη. Πρόκειται για εµπορικούς οίκους ή κλωστήρια στην Αίγυπτο. Η τουρκική αγορά είναι ανενεργή τις τελευταίες µέρες λόγω και της διαρκούς υποτίµησης της λίρας έναντι του δολαρίου.



Source: Agronews

Tags

newsletter

Subscribe to our daily newsletter