Προσπάθεια συγκράτησης των τιµών σε περιβάλλον αναιµικής ζήτησης
Προσπάθεια συγκράτησης των τιµών σε περιβάλλον αναιµικής ζήτησης

Προσπάθεια συγκράτησης των τιµών σε περιβάλλον αναιµικής ζήτησης

A- A+
This article is not available in the language you have selected and thus we are showing its original version. You can use Google Translate to translate it.
Φτάνοντας στη λήξη των συµβολαίων Μαρτίου ‘23 η µεταβλητότητα εντάθηκε και τεστάραµε τα χαµηλά επίπεδα των 80 σεντς ανά λίµπρα, τα οποία και αποφύγαµε.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Νέα Υόρκη

Η πίεση που είδαµε οφείλεται, εκτός από τη γενικότερη πορεία των χρηµατιστηρίων (αξιών και εµπορευµάτων) και στην άνοδο του δολαρίου. Το αµερικανικό νόµισµα δείχνει να αποφεύγει την ισοτιµία του 1,10 έναντι του ευρώ και επιστρέφει δυναµικά προς το 1,06. Παράλληλα οι αναλυτές προσπαθούν να ερµηνεύσουν τη διαφαινόµενη µείωση των εκτάσεων µε βαµβάκια στις ΗΠΑ. Σύµφωνα µε πρόσφατη έρευνα, τα στρέµµατα µε βαµβάκι θα µειωθούν κατά 17%.

Ελληνική αγορά

Το χρηµατιστήριο δοκιµάζει τα χαµηλά του και οι εκκοκκιστές προσπαθούν να κρατήσουν ψηλά τη βάση (χρηµατιστηριακό πριµ), χωρίς όµως να υπάρχει η ανάλογη ζήτηση. Οι µέχρι τώρα πωλήσεις δεν δηµιουργούν κάποιο άγχος ρευστοποίησης σε όσους έχουν στοκ,  παρά το ότι τα µηνύµατα από άλλες σοδειές δεν είναι ενθαρρυντικά. Οι τιµές στα βραζιλιάνικα και αµερικανικά βαµβάκια γίνονται ολοένα πιο ανταγωνιστικές, ενώ δεν λείπουν καθυστερήσεις σε εκτελέσεις παλαιότερων συµβολαίων µε προορισµούς το Πακιστάν, την Αίγυπτο και τελευταία την Τουρκία (λόγω σεισµού).

Source: agronews.gr

Tags

newsletter

Subscribe to our daily newsletter