Σηµειώνει νέα υψηλά µε άνεση το βαµβάκι
Σηµειώνει νέα υψηλά µε άνεση το βαµβάκι

Σηµειώνει νέα υψηλά µε άνεση το βαµβάκι

A- A+
This article is not available in the language you have selected and thus we are showing its original version. You can use Google Translate to translate it.
Το βαµβάκι εξακολουθεί να σπάει τα υψηλά του µε την υποστήριξη της ισχυρής ζήτησης σε συνδυασµό µε τη στενότητα στα τελικά παγκόσµια αποθέµατα.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Παράλληλα, βοηθάει το γεγονός πως τα εµπορεύµατα στο σύνολο τους συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, ενώ το δολάριο ελαφρώς κινήθηκε πτωτικά. Παράλληλα, η δυνατή πορεία της σόγιας και του καλαµποκιού θεωρείται στις ΗΠΑ πως θα πάρει εκτάσεις από το βαµβάκι, γεγονός το οποίο φυσικά δεν βελτιώνει τη διαθεσιµότητα ίνας µελλοντικά στηρίζοντας παράλληλα τις τιµές.

Το χρηµατιστήριο συνεχίζει να πιάνει υψηλότερες τιµές και οι δουλειές στη φυσική αγορά γίνονται λιγότερες και δυσκολότερες, ενώ παράλληλα η αποκαλούµενη βάση (πριµ επί του χρηµατιστηρίου) έχει αρχίσει να πιέζεται. Μόνο κάποιοι κλώστες που έχουν ανάγκη από βαµβάκι αγοράζουν µε το σκεπτικό πως αν καθυστερήσουν, έτσι όπως πάει η αγορά, µάλλον θα χρειαστεί να πληρώσουν ακόµα υψηλότερη τιµή. Αναφορικά µε τις προπωλήσεις σύσπορου από πλευράς παραγωγών, ολοένα και εντείνεται το ενδιαφέρον καθώς οι τιµές άνω των 50 λεπτών το κιλό είναι δελεαστικές.


Source: Agronews

Tags

newsletter

Subscribe to our daily newsletter