Σκοντάφτει στα υψηλά το χρηµατιστήριο βάµβακος
Σκοντάφτει στα υψηλά το χρηµατιστήριο βάµβακος

Σκοντάφτει στα υψηλά το χρηµατιστήριο βάµβακος

A- A+
This article is not available in the language you have selected and thus we are showing its original version. You can use Google Translate to translate it.
Ξεπεράσαµε έστω για λίγο τα 88 σεντς ανά λίµπρα, σε µια προσπάθεια δοκιµής των υψηλών.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Νέα Υόρκη

∆υστυχώς όµως οι τιµές χωρίς τη δυναµική βοήθεια από τη φυσική αγορά και µε τα χρηµατιστήρια να βρίσκονται κυρίως υπό πίεση δεν κατάφεραν να κρατηθούν και επέστρεψαν στα 85-86 σεντς. Οι αναλυτές αισιοδοξούν πως θα έρθουν σύντοµα θετικά νέα για τη ζήτηση από την Κίνα, η οποία ολοένα και δραστηριοποιείται περισσότερο στη θεωρητικά µετά-Covid εποχή. Παράλληλα, χάνει πάλι έδαφος το δολάριο κι αυτό συνήθως ισχυροποιεί χρηµατιστηριακά το βαµβάκι.

Ελληνική αγορά

Η πρόσφατη άνοδος του χρηµατιστηρίου «µπλόκαρε» κάπως τους κλώστες, οι οποίοι αδυνατούν για την ώρα να πληρώσουν το ίδιο χρηµατιστηριακό πριµ. Η αγορά δείχνει όρεξη να δοκιµάσει τα υψηλά της αλλά δεν στηρίζεται όσο χρειάζεται από τη φυσική αγορά και την πορεία των χρηµατιστηρίων. Ζητήσεις υπάρχουν και το πιθανότερο είναι σύντοµα να κλειστούν και νέες δουλειές, µόλις ωριµάσουν ξανά οι συνθήκες. Οι  εκκοκκιστές εν τω µεταξύ είναι επικεντρωµένοι στα σύσπορα, σε συνδυασµό µε τα αντίστοιχα φιξαρίσµατα τιµών σε εκκοκκισµένο βαµβάκι.


Source: agronews.gr

Tags

newsletter

Subscribe to our daily newsletter