Συνεχίζονται οι προπωλήσεις
Συνεχίζονται οι προπωλήσεις

Συνεχίζονται οι προπωλήσεις

A- A+
This article is not available in the language you have selected and thus we are showing its original version. You can use Google Translate to translate it.
∆εν είχαµε σηµαντικές µεταβολές στις χρηµατιστηριακές τιµές παρά την ενίσχυση του δολαρίου

Γιάννης Παπαδογιάννης


Από τη µια µεριά οι αναλυτές χαρακτηρίζουν την αγορά ως υπερ-πουληµένη, αλλά από την άλλη δεν βγαίνει µια είδηση που θα µπορέσει να φέρει σηµαντική ανοδική αντίδραση. Οι κερδοσκόποι εξακολουθούν να είναι αριά τοποθετηµένοι στην πτώση (όχι µόνο στο βαµβάκι). Ο πρόσφατος τυφώνας Dorian στις ΗΠΑ φαίνεται πως δεν θα πλήξει περιοχές µε βαµβάκι, ενώ παράλληλα µειώθηκε και η δυναµική του. Στο κοµµάτι του εµπορικού πολέµου επίσης δεν υπάρχουν εξελίξεις και είµαστε εν αναµονή νέων συναντήσεων/διαπραγµατεύσεων.

Σηµειώθηκαν νέες πωλήσεις τόσο σε εµπορικούς οίκους όσο και σε κλωστήρια στην Αίγυπτο. Η πιο πρόσφατη πώληση αφορά 2.000 τόνους νέας σοδειάς για φορτώσεις µέχρι Ιανουάριο µέσω διαγωνισµού στην Αίγυπτο, η οποία κλείστηκε στα 67,80 σεντς ανά λίµπρα παραδοτέα σε λιµάνι τους. Αφαιρώντας τα έξοδα η τιµή αυτή ισοδυναµεί µε περίπου 63 σεντς ανά λίµπρα επί αυτοκινήτου. Παράλληλα είχαµε και επιλεκτικές αγορές από πλευράς εµπόρων στα επίπεδα των 4-5 σεντς άνω των χρηµατιστηριακών τιµών ∆εκεµβρίου ‘19. Συνολικά οι πωλήσεις της νέας σοδειάς βρίσκονται περίπου στους 80.000 τόνους.

*Αναλυτής εμπορευμάτων


Source: Agronews

Tags

newsletter

Subscribe to our daily newsletter